Ristomatti Hakolalta huolestuttavaa puhetta MM-viestistä – velmuili norjalaistähden mestaruusvedosta

Ristomatti Hakola oli keskiviikkona pettynyt mies. Kankaanpääläinen laski olleensa Seefeldin MM-hiihdoissa huippuvireessä vain kuuden minuutin verran pariviestissä, mutta muut matkat ovat sujuneet alakanttiin.

Vaisusti sujui myös 15 kilometrillä, jossa Hakola joutui tyytymään 29. sijaan kaksi ja puoli minuuttia voittaja Martin Johnsrud Sundbylle hävinneenä.

–  Tämä oli moneen vuoteen heikointa 15 kilometrin pertsaa, Hakola sanoi.

Hän arveli kehonsa joutuneen kurimukseen flunssassa, jonka hän kärsi juuri Lahden maailmancupin alla helmikuun alussa. Salpausselällä Hakola hiihti Iivo Niskasen parina pariviestiä, kun "antoi näyttöjä Iivolle". Sen jälkeen hiihto ei ole Hakolan mielestä kulkenut.

Perjantain viestikisan mitalitoiveita ajatellen Hakola on tärkeässä asemassa. Hänelle on povattu perinteisen avausosuutta. 

–  Viestiin on aika lyhyt aika. Kroppa vaatisi lepoa, Hakola sanoi ja arvioi, että MM-starttien välissä hotellilla makoilu on heikkoa ensiapua.

Hakola iloitsi oman epäonnistumisensa lomassa Niskasen pronssista, vaikka olisi kaivannut joukkuekaverilleen mieluummin voittoa. Niskasella mestaruuksia jo on, mutta Norjan Sundbylle mestaruus oli uran ensimmäinen henkilökohtaisella matkalla.

–  Kyllä Sundbykin ihan kohtalainen kaveri on. Kyllä hänelle noilla meriiteillä yhden mestaruudenkin suo, Hakola velmuili.

Lue myös:

    Uusimmat