Pelottava hetki olympialaisissa – mitalissa kiinni ollut norjalainen hoippui tajunnan rajamailla ennen kuin rojahti maaliin

Naisten ampumahiihdon 10 kilometrin takaa-ajo Pekingin olympialaisissa päättyi Norjan Ingrid Landmark Tandrevoldin osalta pelottavissa merkeissä.

Tandrevold oli kiinni pronssissa viimeisen ampumapaikan jälkeen. Seuraavalla kilometrillä hän otti jopa kärkeä kiinni, ja oli kilometri ennen maalia tukevasti kolmantena, mutta katkesi sitten täysin.

Tandrevold huojui tajunnan rajamailla kohti maalia, ja joutui loivassa alamäessä nojaamaan käsillään polviinsa pysyäkseen pystyssä. Ohi tuli 11 naista ja Tandrevold lysähti maaliviivan yli neljäntenätoista. Hänet jouduttiin kantamaan pois maalialueelta.

Zhangjiakoun vuoristossa on todettu monesti, että kun hiihtäjä katkeaa ladulla, korkean ilmanalan takia meno tyssää totaalisesti. Tandrevoldin sammuminen oli kuitenkin tähän saakka nähdyistä pahin.

– En tiedä mitään muuta kuin sen, että hän on tajuissaan. Tiedän vain sen, Norjan joukkueen johtaja Per Arne Botnan sanoi Norjan Discovery+:lle.

Myös kilpailun voittanut norjalainen Marte Ölsbu Roiseland oli kauhistunut joukkuekaverinsa tilasta, ja riensi nopeasti auttamaan häntä. Roiseland nappasi kultaa, ja toinen norjalainen Tirill Eckhoff nousi pronssille Tandrevoldin sijaan. Norjalaisten välissä Ruotsin Elvira Öberg otti pronssia.

– Emme voi juhlia ennen kuin tiedämme mikä Ingridin tilanne on, Botnan totesi.

– Aluksi olin iloinen kun näin Tirilin, joka sai odotetun mitalin. Sitten näin Ingridin. Yhtäkkiä urheilusta tuli hyvin pientä. Hän on nyt tolpillaan ja sai kokista, Röiseland kertoi Discovery+:lle.

– Nämä ovat pahimpia kuvia, joita olen nähnyt. Kaikki meni täysin mustaksi, kauhisteli Norjan televisiolle kisaa kommentoinut Andreas Stabrun Smith.

Suomen Mari Eder oli kisassa 30:s ja Suvi Minkkinen 43:s.

Lue myös:

    Uusimmat