Mainos

Risto Niemisestä urheilukanavan toimitusjohtaja

Suomen Urheilutelevisio Oy:n hallitus on nimennyt yhtiön toimitusjohtajaksi Veikkauksen tiedotusjohtajan, fil.maist. Risto Niemisen. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.6.2000.

Risto Nieminen

Nieminen on toiminut Veikkauksessa tiedotuspäällikkönä vuoteen 1998 ja sen jälkeen tiedotusjohtajana. Vuosina 1980-89 hän toimi Suomen Urheilumuseon museonjohtajana. Nieminen on toiminut Suomen joukkueen tiedotuspäällikkönä viisissä olympiakisoissa vuodesta 1988 alkaen. Hän on ollut Kansainvälisen yliopistourheiluliiton hallituksen jäsen vuodesta 1987.

Valtioneuvosto myönsi kesäkuussa 1999 digitaalisen toimiluvan Suomen Urheilutelevisio Oy:lle urheilukanavan käynnistämiseksi Suomessa. Kymmeneksi vuodeksi myönnetty toimilupa astui voimaan 1.9.2000. Urheilukanavan on määrä käynnistyä elokuussa 2001, mutta kokeilukauden koelähetykset pyritään aloittamaan keväällä 2001.

Suomen Urheilutelevisio Oy:n omistavat MTV Oy (50 %), Helsinki Media Company Oy (35 %), Oy Veikkaus Ab (10 %), Suomen Liikunta ja Urheilu r.y. (4 %) ja Suomen Hippos r.y. (1 %). Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Alma-Median Broadcasting-liiketoimintaryhmän johtaja Eero Pilkama. Yhtiön osakepääoma on 50 000 markkaa, mutta se nostetaan viiteen miljoonaan markkaan ennen varsinaisen toiminnan aloittamista.

Urheilukanava on sijoitettu MTV Oy:n hallinnoimaan kanavanippu B:hen. Muut Kanavanippu B:n kanavat ovat digitaalinen MTV3-kanava, neljä alueellista City-TV-kanavaa ja Wellnet Media Oy:n kanava.

Kotimainen urheilu, kansainvälinen urheilu ja superteksti-tv

Urheilukanava on kohderyhmäkanava, jonka ohjelmisto koostuu samaan aikaan lähetettävästä kotimaisesta ohjelmistosta, kansainvälisestä ohjelmistosta ja interaktiivisesta superteksti-tv:stä. Osa ohjelmistosta on katsojille ilmaista mainosrahoitteista tuotantoa ja osa maksullista. Hallituksen puheenjohtaja Eero Pilkama toteaa, että laajan omistuspohjan ansiosta kanava kykenee kilpailukykyisen ohjelmatarjontaan.

Erityisesti kotimaisen urheilun ja kanavan sisällöntuotannon kannalta on tärkeää että omistajina ovat televisioyhtiöiden lisäksi Veikkaus ja Hippos sekä SLU:n kautta kaikki keskeiset suomalaiset urheilujärjestöt.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.