Risto Kaskilahdella ääripäiden kesä – kurjuutta ja shoppailua

Risto Kaskilahti on ehtinyt kesän aikana nähdä kehitysmaan kurjuuden, mutta myös shoppailla perheensä voimin New Yorkissa.

Näyttelijäpariskunta Risto Kaskilahti ja Sari Puumalainen saapuivat Saara- ja Siiri -tytärtensä kanssa Hell's Kitchen -illalliselle. Perhe on vastikään palannut parin viikon ulkomaanmatkalta.

– Täytyy sanoa, että nämä meidän mimmit ovat ennakkoluulottomia maistelijoita. Olimme juuri New Yorkissa, ja Saara söi siellä ostereita, mitä kovin moni 14-vuotias ei taida haluta tehdä. Eli nämä tytöt uskaltaa ottaa tänne mukaan syömään, Sari kertoo.

– New York oli meille kaikille iso kokemus. Tytöt olivat siellä nyt ensimmäistä kertaa. Kävimme katsomassa musikaaleja, ja kun alennusmyynnit olivat käynnissä, ostimme matkalaukun ja täytimme sen, hän jatkaa.

Risto Kaskilahdelle New Yorkin matka oli erityinen kokemus.

– Minulle tämä on ollut ääripäiden kesä, sillä kävin ensin Keniassa kehitysapuyhteistyössä World Visionin kautta, ja sieltä kun tulin, lähdimme New Yorkiin.

Risto on toiminut World Visionin kummina kaksi vuotta.

– Keniassa oli surkeaa, aivan kauheaa. Siellä iski apatia, masennus, riittämättömyys ja henkinen väsymys. Mutta nyt ainakin on motivaatiota yrittää auttaa ja saada suomalaisia hankkimaan sieltä kummilapsia itselleen.

Perhe suunnittelee ehtivänsä kesän aikana vielä kesäteatterinäytöksiin. Edessä on myös tänä kesänä rippileirin käyneen Saaran konfirmaatio, ja pian alkavat myös vanhempien teatterityöt.

– Tämä on työntäyteinen vuosi. Lapsilla on koulua ja jumppavoimistelua. Perhekalenteri on käytössä ja sitä täytetään ahkerasti, Sari kertoo.

– Ja minulla on valmentamista, Saara lisää ja kertoo valmentavansa pieniä temppukoululaisia.

(MTV3 - TUULI LINDGREN)

Lue myös:

    Uusimmat