Risto Dufvan Sportilta yllättävä ilotulitus – TPS vaihtoi 17-vuotiaan lupauksen tolppien väliin

Sport tekee 4-2 maalin 1:15

Vaasan Sportin ruotsalaishyökkääjä Axel Holmström on saanut väkevän alun kauteensa jääkiekkoliigassa. Viime kaudella sentteri teki 59 ottelussa seitsemän maalia, mutta tällä kaudella saman verran on syntynyt vain 13 ottelussa.

Holmström takoi perjantaina TPS:ää vastaan tehot 2+1 kasvattaen koko kauden saldokseen 7+6=13, jolla hän yltää kärkipaikalle liigan maalipörssissä ja toiseksi pistepörssissä.

Sport kaatoi turkulaiset kotonaan 6–3 ja päätti neljän ottelun mittaisen tappioputkensa, jonka aikana joukkue teki vain neljä maalia.

–  Olemme käyneet kovan prosessin läpi, miettineet syntyjä syviä ja pitäneet palaveria. Ensimmäisessä erässä olimme telineissä, mutta saimme uskon puseroon toisen erän tehotuokiomme myötä, Sportin päävalmentaja Risto Dufva viittasi neljän maalin erään.

Sportin neljännen maalin jälkeen TPS vaihtoi maalivahti Lassi Lehtisen 17-vuotiaaseen Noa Valiin, jolle ottelu oli ensimmäinen Liigassa. Vuonna 2005 syntynyt Vali torjui seitsemän kertaa ja piti maalinsa puhtaana, sillä kotijoukkue iski kaksi viimeistä osumaansa tyhjiin.