Risto Dufva järkyttyi suomalaispelaajansa pahoinpitelemisestä lämmittelylenkillä – repivät paidan ja löivät päähän: "Hän on sokissa kuin kaikki muutkin"

Kokenut jääkiekkovalmentaja Risto Dufva otti erittäin raskaasti Katowicen hyökkääjän Jaakko Turtiaisen pahoinpitelyn jäähallin ulkopuolella ennen Puolan liigan ottelua. 

Turtiainen oli lämmittelemässä hallin maastoissa ennen Jastrzębienia vastaan pelattua vierasottelua, kun paikalle saapui autolla kaksi vastustajajoukkueen kannattajaa. He kävivät Turtiaisen kimppuun ja iskivät häntä niskan ja pään alueelle. 

Turtiainen pääsi omin voimin pukukoppiin, mutta kun tapahtumasarja selvisi, ottelu päätettiin yksimielisesti jättää väliin. 

– Järkyttävä tapaus, Risto Dufva sanoi vakavana puhelimessa MTV Urheilulle. 

– Kaikenlaista on urallani sattunut, mutta ei tällaista. Tämä olisi voinut kyllä jäädä näkemättä. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Tekijät saatiin kiinni

Dufvan mukaan tekijät olivat repineet Turtiaisen t-paidan ja kääntäneet Katowicen logolla varustetun paidan ylösalaisin. 

Poliisi sai tekijät kiinni nopeasti, kun sivullinen oli valokuvannut auton ja rekisterinumeron. 

– Se liittyi tähän urheiluseurahommaan. Ei mikään tavallinen hörhö. 

Turtiainen kävi sairaalahoidossa, mutta hän pääsi kotiin. Dufvan mukaan Turtiainen ei pysty kuitenkaan harjoittelemaan, eikä hän ole mukana sunnuntain ottelussa. 

– Hän on sokissa niin kuin kaikki muutkin. On tämä hirveän häpeällinen tilanne urheiluyhteisölle. 

– Aika paljon asiaa piti prosessoida joukkueen kanssa. Istuimme pitkään vielä yhdessä, kun tulimme takaisin kotiareenalle. 

"Yksittäinen tapaus"

Katowice piti asiasta ison tiedotustilaisuuden lauantaina. 

– Seurakin halusi purkaa asian kunnolla. Tapahtuma on täysin käsittämätön paikallisille. Ei täällä ole tapana hakkailla pelaajia. 

Dufva muistelee, että hänen pitkän uransa aikana peli on saatettu peruuttaa jään kunnon takia, mutta ei vastaavan väkivaltatapauksen. 

– Haluan kuitenkin muistuttaa, että tämä oli yksittäinen tapaus. Yleisesti pidän tätä turvallisena paikkana. 

Risto Dufva siirtyi Katowicen valmentajaksi täksi kaudeksi. Turtiaisen lisäksi joukkueessa pelaavat suomalaiset Juuso Salmi, Tuukka Rajamäki, Oula Uski ja Nestori Lähde

Lue myös:

    Uusimmat