Rippikoululeiriltä löytyi nuoria kuvannut salakamera – poliisi tutkii tapausta: ”On itsestään selvää, ettei sellaisessa paikassa saa kuvata, jossa kenties pukeudutaan"

Poliisi tutkii lauantaina Keski-Suomessa rippikoululeirillä ilmennyttä salakuvaamista.

Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala ei ollut itse paikalla, mutta hän tietää tapauksen pääkohdat. Viitalan mukaan muut rippileiriläiset olivat löytäneet niin sanotun action -kameran kuvaamasta salaa ja ilmoittaneet löydöstä leirin työntekijälle.

Kameran oli tiettävästi asettanut rippikoululainen. Viitala ei osaa sanoa, mistä kamera tarkalleen löydettiin, mutta hän olettaa paikan olleen majoittumiseen liittyvissä huonetiloissa.

– Toki on itsestään selvää, ettei sellaisessa paikassa saa kuvata, jossa kenties pukeudutaan, Viitala toteaa.

Kuvamateriaali ei onneksi levinnyt verkkoon

Viitala pitää onnekkaana, että kuvamateriaali tallentui ainoastaan kameran muistikortille, eikä se ole levinnyt esimerkiksi verkkoon. Leiriläisten vanhemmille on Viitalan mukaan ilmoitettu tapauksesta.

– Toki on äärimmäisen vakavasta asiasta kyse. Leireillä pitää turvata rauha, eikä kuvata väärällä tavalla.

Lähes jokaisella nuorella on tätä nykyä käytössään kameralla varustettu älypuhelin. Viitalan tiedossa ei ole aiempia salakuvaamiseen liittyviä tapauksia tai ongelmia.

Leiri jatkuu normaalisti

Leiri jatkuu tapauksesta huolimatta kirkkoherran mukaan normaalisti.

– Eilenhän tämä on tapahtunut, mutta tietääkseni leiri jatkuu normaalisti. Poliisi kuitenkin selvittää asiaa ja yrittää löytää asianomaisten kesken ratkaisun, Viitala sanoo.

Sisä-Suomen poliisista ei sunnuntaina tavoitettu ketään kommentoimaan asiaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, jonka mukaan poliisille on tehty ilmoitus salakuvaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat