Koulu varoittaa jengiytyneistä nuorista Ylivieskassa – Rehtori: "Jengit käyttävät ilmeisesti amerikkalaistyyppisiä nimiä"

Jokirannan koulussa Ylivieskassa epäillään teinijengiytymistä. MTV Uutisten haastattelema asiaa tunteva lähde kertoo, että jengejä on mahdollisesti useampia.


Lähteen mukaan koulun julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että nuorten keskuudessa on esiintynyt järjestäytynyttä jengitoimintaa.

Jengiläisten ikäjakaumassa on jonkin verran hajontaa.

– Jengeihin on liittynyt ala- ja yläasteikäisiä sekä hieman vanhempia, lähde kertoo.

Rehtori: "Emme pidä sopivana"

Jokirannan koulun rehtori Paula Hartikainen vahvistaa, että asiasta on tiedotettu koulun henkilökuntaa viikkotiedotteessa, joka on julkaistu viestijärjestelmä Wilmassa.

– Olemme saaneet tiedon tästä aikuisilta, jotka pitävät silmät auki. Jengit käyttävät ilmeisesti amerikkalaistyyppisiä nimiä, hän kertoo.

Hartikaisen mukaan koulussa seurataan tilannetta. Hän ei kuitenkaan tiedä jengien tekemisistä sen enempää. 

– Koulun kanta on se, ettemme pidä tämän tyyppistä toimintaa sopivana, hän linjaa.

Hartikainen lisää, että jengiytymistä on havaittu tätä ennen viimeksi noin 15 vuotta sitten.

Yhteys ikäihmisen pahoinpitelyyn?

MTV Uutiset uutisoi eilen tapauksesta, jossa 75-vuotias ikäihminen pahoinpideltiin viime lauantaina. Lähde pitää mahdollisena, että jengeillä ja pahoinpitelytapauksella on yhteys. Asiaa on hänen mukaansa spekuloitu ainakin Jodel-pikaviestipalvelussa.

– En tiedä, kuuluivatko vanhuksen hakanneet nuoret johonkin jengiin, vai oliko se vain Jodel-huutelua.

Oulun poliisilaitos tiedotti eilen, että poliisi ei tavoittanut nuoria heti tapahtuneen jälkeen. Poliisi tutkii tapahtunutta pahoinpitelynä, eikä tiedota asiasta nyt enempää.

Lue myös:

    Uusimmat