Rippikoululaisia riivanneet oudot iho-oireet jäivät ilman selitystä – Akaalaisen leirikeskuksen tilat aiotaan puhdistaa perinpohjaisesti

Akaassa Toukolan leirikeskuksessa järjestetty rippileiri jouduttiin viikonloppuna keskeyttämään rippikoululaisille yllättäen ilmaantuneiden outojen iho-oireiden takia.

Leirikeskuksessa on tänään käynyt tuholaistorjuntayritys, mutta syytä oireille ei edelleenkään löytynyt, kertoo Vs. kirkkoherra Kukka Salmiovirta Akaan seurakunnasta.

Tuholaistorjuntayrityksen tekemässä tutkimuksessa rakennuksesta ei ole löytynyt iho-oireita selittäviä tuholaisia. Alakerran yhdestä ohjaajan huoneesta löytyi muutama ihmisille vaaraton jäytiäinen.

Akaan seurakunta on päättänyt siivouttaa Toukolan leirikeskuksen tilat perusteellisesti tällä viikolla. Kaikki vuodevaatteet ja patjansuojukset pestään pesulassa. Lisäksi tuhpolaistorjuntayrityksen asiantuntija pesee kaikki leirikeskuksen sängyt ja makuutilat.

– Koska haluamme olla ehdottoman varmoja siitä, että keskus on turvallinen leiriläisille, pesun yhteydessä levitetään tuholaistorjunta-aineet jokaiseen makuutilaan, kertoo Salmiovirta.

Iho-oireita esiintyi muutamilla leiriläisillä.

Kulhia kertoi MTV Uutisille aiemmin, että Toukolan leirikeskus on ollut käytössä vuosia. Vastaavista ongelmista ei ole aiemmin raportoitu.

Lue myös:

    Uusimmat