Rintasyövän läpi käynyt Heidi Sohlberg rankasta vuodestaan: "Pelko leviämisestä säilyy pitkään"

Juontaja Heidi Sohlberg kertoo rankasta vuodestaan rintasyöpätaistelun parissa.

Entinen Miss Suomi, malli ja juontaja Heidi Sohlberg, 35, sairastui syöpään kesällä 2016. Nyt reilua vuotta myöhemmin hän juonsi Roosa nauha -kampanjan julkistustilaisuuden, jossa esitellään Duudsonien suunnittelema Roosa nauha.

– On ihanaa olla mukana. Haluan tehdä paljon asioita tämän eteen, että saadaan kerättyä paljon rahaa, Sohlberg kertoo.

Roosa nauha -kampanjan avulla kerätään varoja kotimaiseen syöpätutkimukseen, erityisesti rintasyövän tutkimukseen, sekä sairastuneille tarjottavan neuvonnan ja tuen turvaamiseksi. Tilaisuus tuo Solhbergille rankat kokemukset pintaan.

– On ihanaa kuulla uusista tutkimustuloksista, mutta huomaan itse ajattelevan, että onkohan se nyt minullakin levinnyt sitten, vaikka silloin todettiin, ettei ollut imusolmukkeisiin levinnyt. Ikinä ei voi tietää. Minun kohdalla tieto lisää tuskaa. Pelko säilyy aika pitkään mukana. Nyt ei kuitenkaan auta ruveta synkistelemään, Sohlberg kommentoi.

Rankat hoidot läpi käynyt nainen kertoo, että sai paljon voimaa ja inspiraatioita myös tuntemattomilta ihmisiltä syöpätaistelun aikana. Paras voiman lähde on kuitenkin omat lapset.

– Totta kai omat lapset ovat suuri voimavara. Lapset ovat olleet minussa paljon kiinni varsinkin nyt työkiireiden vuoksi, vaikka ovat jo isoja tyttöjä 8- ja 10-vuotiaita. Ollaan puhuttu avoimesti tästä syövästä, Sohlberg kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat