Mainos

Rinne Sotesta: Näyttää siltä, että maksut nousevat mutta palvelut vähenevät

11:29

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan tämänhetkinen sote-malli saattaa koitua loppupeleissä kalliimmaksi sekä asiakkaalle että yhteiskunnalle.

Rinne kertoi Huomenta Suomen haastattelussa odottavansa vielä koko sote-suunnitelman lopullista muotoa ja selvempää kuvaa kokonaisuudesta. Hän pitää hyvänä, että sote kuitenkin etenee.

– Tätä uudistusta on odotettu kymmenen vuotta ja näyttää siltä, että se viimeinkin kulkee eteenpäin.

Sote-uudistuksessa on tarkoitus lisätä kuluttajan valinnanvapautta siten, että palveluita voi hankkia tulevaisuudessa sekä julkiselta, yksityiseltä tai kolmannelta sektorilta.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on luvannut, ettei verotus kiristy. Palvelumaksuja saatetaan kuitenkin nostaa. Koko soten tavoitteena on kolmen miljardin euron säästöt.

– Näyttää siltä, että se tulee tuottamaan korkeampia palvelumaksuja. Tällä mallilla saadaan vähemmän palveluita enemmällä rahalla. Sitten ne, jotka pystyvät, hankkivat lisäpalveluita. Se ei ole suomalaisen hyvinvointivaltioiden perusteiden mukaista.

Rinne on huolissaan myös terveyspalveluiden kattavuudesta.

– Sote täytyy toteuttaa siten, että kansalaiset saavat tarpeelliset palvelut ympäri Suomen. Julkinen sektori on yhä tärkeä ja täytyy varmistaa, että se pystyy tarjoamaan nämä palvelut kaikille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.