Mainos

Rinne Sipilän esiintymisestä: Puhe saman toistoa, SDP eri mieltä keinoista

SDP:n puheenjohtaja* Antti Rinne on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa eri mieltä keinoista, joilla Suomen kilpailukykyä parannetaan tulevaisuudessa. 

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut Rinne ei ollut vakuttunut myöskään pääministerin kansalaisille pitämästä televisiopuheesta.

– Se oli aika saman toistoa, mitä tähän asti on kuultu pääministeriltä. Siellä käytiin läpi hallitusohjelma ja siihen liittyvät tavoitteet.

Rinne kertoi olevansa Suomen talouden alamäen syistä aivan eri mieltä kuin pääministeri. 

– Alamäki johtuu siitä, että meidän tuotteilla ja palveluilla ei ole tarpeeksi kansainvälistä kysyntää. Ei siitä, että hintakilpailukyky olisi laajasti huonompi.

Rinne myönsi kuitenkin, että tilannekuva on oikea: Suomen talous on ollut pitkään ongelmallisessa tilanteessa.

– Mutta ongelmien ratkaisu menee väärään suuntaan. Ei tunnusteta sitä, että isoin ongelma meidän taloudessamme on kysyntäongelma.

– Ja sitä lisäävät leikkaukset köyhiltä ihmisiltä; eläkeläisiltä, työttömiltä ja lapsiperheiltä. Ja toisaalta sitten palkansaajilta, niiltä ahkerilta naisilta sairaaloissa, jotka tekevät työtä, Rinne sivalsi.

Rinteen mukaan palkkojen ja etuuksien leikkauksilla Suomea ei käännetä nousuun. 

– Ne eivät ole oikeita letkeitä tähän tilanteeseen. Niillä heikennetään kotimaista kulutus kysyntä ja synnytetään uusia ongelmia.

– Ei näillä keinoilla synny työpaikkoja. Tämä tulee lisäämään työttömyyttä, koska kotimainen kysyntä heikentyy sen takia, että leikataan köyhiltä ihmisiltä ja toisaalta palkansaajilta, Rinne toisti. 

*oikaisu 23.33: Korjattu Rinteen titteli

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.