Mainos

Rinne ihmettelee keskustaministerien erilinjaisuutta liikennetyöryhmäasiassa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ihmettelee keskustan ministerien erilinjaisuutta liikennetyöryhmäasiassa.

Rinteen mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ollut valmis siihen, että työryhmä lähtisi liikkeelle niin sanotusti puhtaalta pöydältä, mutta liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan työryhmän lähtökohdaksi tulisi hänen johdollaan tehty liikenneverkkoselvitys.

SDP:n on Rinteen mukaan vaikea ottaa kantaa ryhmään osallistumiseen, kun hallituksesta tulee ristiriitaista tietoa työn lähtökohdista.

– Me olemme valmiita parlamentaariseen työhön tämän asian tiimoilta, mutta ei sillä tavalla, että Bernerin johdolla valmisteltu selvitys olisi pohjana tälle työlle. Sen pitää lähteä puhtaalta pöydältä niin kuin pääministeri on minulle esittänyt, Rinne sanoo.

Rinteen mukaan työryhmän puheenjohtajuuden saaminen SDP:lle ei ole kynnyskysymys osallistumiselle työryhmään, mutta hänen mielestään olisi korrektia, että myös oppositiopuolue saisi johdettavakseen parlamentaarisen työryhmän. Kaikki tällä vaalikaudella tähän mennessä perustetut parlamentaariset työryhmät ovat olleet hallituspuolueiden johtamia, Rinne muistuttaa.

2:27

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.