Mainos

Rinne hermostui rikkaiden veropakoiluun: ”Nakertaa suomalaista yhteiskuntaa"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ottaa tiukasti kantaa siihen, että suomalaiset yritysjohtajat muuttavat Portugaliin nauttimaan verovapaista eläkkeistä. 

Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että kolmen suuren suomalaisen pörssiyhtiön entiset johtajat ovat muuttaneet keväällä Portugaliin. 

Kyseessä ovat Rautaruukin ex-toimitusjohtaja Sakari Tamminen, Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Gran ja Keskon eläkkeelle entinen pääjohtaja Matti Halmesmäki

Maiden välillä verosopimus

Suomen ja Portugalin välisen verosopimuksen mukaan heidän ei tarvitse maksaa eläkkeistään veroa Suomeen. Miesten ei tarvitse halutessaan maksaa veroja myöskään Portugaliin. Vielä ei ole kuitenkaan selvää, ovatko he tehneet verosopimuksen Portugalin kanssa. 

Rinne ei jätä epäselväksi, mitä mieltä hän on kolmikon muutosta Atlantin rannalle. 

– Näin suuret johtajaeläkkeet ja niiden nauttiminen vieläpä verovapaasti nakertavat suomalaisen yhteiskunnan perustaa. Suomalainen eläkejärjestelmä ei ole täysin rahastoiva, vaan myös työssäkäyvät maksavat osan eläkeläisten palkasta, Rinne tylyttää. 

Ehtottaa eläkekattoa

HS on laskenut, että kolmikon eläkkeet ovat erittäin muhkeita. Halmesmäen vuosieläke on noin 600 000 euroa, Tammisen noin 500 000 euroa ja Granin noin 400 000 euroa. Rinteen mukaan tämä vastaa yhteensä noin 500 suomalaisen keskimääräistä eläkettä. 

Yhdeksi ratkaisuksi ongelmaan Rinne ehdottaa eläkekattoa. 

– Tarkkaan harkitusti tämä voisi tarkoittaa jonkinlaista eläkekattoa jättieläkkeiden kohdalla. Eläkekatto ei tietenkään ole ongelmaton. Asiasta pitäisi kuitenkin käydä yhteiskunnallinen keskustelu.

Osansa kritiikistä saa pääministeri Juha Sipilä, (kesk.), jolta Rinne vaatii myös rikkaiden voimakasta patistamista yhteisiin talkoisiin. 

Rinteen koko kirjoituksen voi lukea tästä linkistä

Äänestys

Ymmärrätkö yritysjohtajien veropakolaisuutta?

Kyllä

En

Ymmärrätkö yritysjohtajien veropakolaisuutta?

Kyllä 25%

En 75%

25%
75%
ääniä 17026 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.