Mainos

Asiantuntija Portugalin veropakolaisista: Johtuu tyhmistä sopimuksista

Suomessa nousi heinäkuun lopussa kohu, kun kolme suurta eläkettä nostavaa entistä yritysjohtajaa päätti muuttaa Portugaliin Suomen veroja pakoon. Entinen työnantajaliiton johtaja kuitenkin ymmärtää veropakolaisia.

Teollisuuden ja Työnantajien Keskusliiton entinen toimitusjohtaja Johannes Koroma ymmärtää eläkeläisiä, jotka muuttavat Suomen veroja pakoon.

– Täytyy muistaa, että nämä ihmiset eivät ole tehneet mitään laitonta. Jos suomalaiselle eläkeläiselle on tarjolla halvemman verotuksen alueita, sehän perustuu siihen, että Suomen hallituksen ja valtiovarainministeriön neuvottelijat ovat tehneet tyhmiä sopimuksia. 

Koroman mielestä eläkeläisten verotus on Suomessa kohtuuttoman kovaa. Hän on itsekin miettinyt leikillään muuttoa Portugaliin tai muuhun matalan verotuksen maahan – vaikka aikookin pysyä Suomessa. 

Suomessa keskustelu on pyörinyt yritysjohtajien ja suurten eläkkeiden ympärillä. Koroma kuitenkin muistuttaa, että ulkomailla asuu myös paljon aivan tavallista eläkettä saavia suomalaisia.

Koroman mielestä myös keskustelu eläkeläisten saamista sosiaalieduista on vääristynyttä. Suomessa on kohistu myös siitä, että voivat saada Suomesta korvauksia sairaanhoidosta, vaikka he eivät maksa veroja Suomeen.

– Ihmiset, jotka ovat eläkkeellä, ovat useimmiten jo maksaneet oman osuutensa hoidosta, Koroma sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.