Mainos

HS: Suomalaisjohtajat muuttivat Portugaliin – jättieläkkeistä ei tarvitse maksaa veroja Suomeen

Helsingin Sanomat kertoo, että useat suomalaiset pörssijohtajat ovat hiljattain muuttaneet Portugaliin. Muuton pontimena saattaa olla se, että heidän ei tämän jälkeen tarvitse maksaa eläkkeistään veroja Suomeen. 

Kyseessä on kolme suuren pörssiyrityksen entistä johtajaa. Rautaruukin ex-toimitusjohtaja Sakari Tamminen, Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja Kim Gran ja Keskon eläkkeelle jäänyt pääjohtaja Matti Halmesmäki ovat kaikki siirtäneet kirjansa Portugaliin kevään aikana. 

Poikkeuksellisen muhkeat eläkkeet

Heidän ei tarvitse muuttonsa jälkeen maksaa eläkkeistään veroja Suomeen.  Maiden välinen verosopimus estää Suomea verottamasta Portugaliin muuttaneita suomalaisia, joiden eläke on kertynyt yksityisten yritysten palveluksessa. Myöskään Portugali ei verota eläkkeitä. 

HS:n laskelman mukaan kolmikon eläkkeet ovat erittäin muhkeita. Halmesmäen vuosieläke on noin 600 000 euroa, Tammisen noin 500 000 euroa ja Granin noin 400 000 euroa. 

Heidän eläke-ehtonsa ovat anteliaat, sillä eläkkeen taso määräytyy uran lopulla maksettavien huippuansioiden perusteella.  Sakari Tamminen sai viime vuonna peräti 478 prosentin korotuksen bonuksiinsa. 

HS ei ole tavoittanut Sakari Tammista, Kim Grania tai Matti Halmesmäkeä kommentoimaan sitä, ovatko he hakeneet eläkkeilleen verovapautta Portugalissa. 

Suomi on yrittänyt neuvotella eläkesopimusta uusiksi Portugalin kanssa.  

Äänestys

Ymmärrätkö yritysjohtajien veropakolaisuutta?

Kyllä

En

Ymmärrätkö yritysjohtajien veropakolaisuutta?

Kyllä 25%

En 75%

25%
75%
ääniä 17026 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.