Mainos

Stubb: Suomi tahtoo Portugalin veropakolaiset kuriin

Suomi tahtoo, että eläkeläiset eivät jatkossa voisi muuttaa Portugaliin veroja pakoon. Suomessa nousi asiasta kesällä kohu, kun kolme suurta eläkettä nostavaa entistä yritysjohtajaa päätti muuttaa Portugaliin Suomen veroja pakoon.

Suomen valtionjohto toivoo, että eläkeläisten ei jatkossa kannata muuttaa Portugaliin pakoon Suomen verottajaa.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) neuvotteli asiasta Portugalin valtiovarainministeri Maria Luís Albuquerquen kanssa tänään. 

Suomi toivoo, että uusi verosopimus saataisiin valmiiksi vielä tänä vuonna. Nykyinen sopimus on vuodelta 1970. 

Tällä hetkellä Suomi ei voi verottaa Portugaliin muuttaneiden eläkkeitä, jos eläkkeet ovat kertyneet yksityissektorin töistä. Veroja ei voi kerätä edes siinä tapauksessa, että eläkkeestä ei makseta veroa myöskään Portugalissa. 

– Suomen tavoitteena on, että saamme neuvoteltua uuden verosopimuksen, jossa ei ole enää nykyisen kaltaista verokannustinta muuttaa Portugaliin. Asiaa käsiteltiin nyt ensimmäistä kertaa ministeritasolla, Stubb sanoo.

Suomi näyttää saaneen veropakoiluista tarpeekseen. Mikäli sopua ei synny, vanha sopimus voi joutua romukoppaan.

– Sopimuksen poliittinen käsittely voi jatkua Portugalissa lokakuun alussa järjestettävien parlamenttivaalien jälkeen. Emme poissulje mahdollisuutta irtisanoa sopimusta, ellei yhteisymmärrystä asiasta synny, Stubb kertoo.

Eläkeläisten veropakoilusta nousi kohu heinäkuussa, kun Helsingin Sanomat kertoi, että kolme kovaa eläkettä nostaa johtajaa on muuttanut Portugaliin Suomen veroja pakoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.