Mainos

Rinne haluaa Sipilältä selvityksen lainvalmistelusta mahdollisimman pian

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne haluaa pääministeri Juha Sipilältä (kesk.) mahdollisimman pian selvityksen oikeuskansleri Jaakko Jonkan esiin nostamista lainvalmistelun ongelmista.
Rinteen mukaan selvitys olisi syytä antaa viimeistään torstaina, jolloin eduskunnassa alkaa joulutauko.

Selvitys on Rinteen mielestä annettava eduskunnan edessä vähintään pääministerin ilmoituksena, jolloin koko eduskunta pääsee keskustelemaan asiasta.
Rinteen mielestä ei riitä, että pääministeri antaa asiasta kirjallisen selvityksen tai että hän keskustelee asiasta puolueiden puheenjohtajien tai eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa.

– Tässä on kysymys hyvin vakavasta asiasta. Tämä vaatii sen, että pääministeri antaa ilmoituksen koko eduskunnan edessä niin että koko sali pääsee keskustelemaan asiasta, Rinne sanoi STT:lle.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kritisoi oikeuskansleria maanantaina politikoinnista lausunnoillaan. Rinteen mielestä Slunga-Poutsalo ei ymmärrä, kuinka vakavasta asiasta on kysymys. 

– En muista koskaan kuulleeni, että oikeuskansleri olisi ilmoittanut julkisesti, että hänen kannanottojaan liittyen lainsäädännön perustuslain mukaisuuteen ei olisi otettu valtioneuvostossa huomioon, Rinne sanoo.

– Tämä kuulostaa siltä, että Slunga-Poutsalo haluaa piilottaa tämän vakavan asian tällaisen retoriikan taakse.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja