Mainos

Rinne budjettikritiikistä: "Parempi olisi sanoa päin näköä"

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) viime viikolla antamaa budjettiesitystä vastaan on hyökätty viime päivinä muiden puolueiden suunnalta, ja kritiikkiä on tullut myös hallituksen sisältä.

Esimerkiksi elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan valtiovarainministeri on vaarantanut luottamuksen talouspolitiikan linjaan.

Rinne ihmettelee kovaa kritiikkiä.

– Budjettiesitykseni noudattelee kehyspäätöstä, rakennepolitiikan päätöksiä ja se noudattelee myös EU:sta tulevia menosääntöjä sekä kehysmenettelyä Suomessa. Tältä osin en ymmärrä kritiikkiä, Rinne totesi MTV Uutisten haastattelussa toritapahtumassa Lappeenrannassa hetki ennen SDP:n eduskuntaryhmän kokouksen alkua.

Osa kritiikistä on koskenut budjetin valmistelutapaa. Puolustusministeri Carl Haglund (r.) ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen arvostelivat sitä, ettei asioista ollut keskusteltu riittävästi koko hallituksen kesken.

– Kun katsoo historiaa taaksepäin, voi päätyä siihen, että aika paljon isompia liikkeitä valtiovarainministerit on tehneet neuvottelematta hallituskumppanien kanssa, Rinne vastasi.

– Musta tässä nyt näyttää muita paineita purettavan kuin liittyen tähän varsinaiseen esitykseen.

Sitä, mistä paineista on kyse, Rinne ei halunnut kommentoida. Lauantaina Rinne arveli STT:n haastattelussa, että Vapaavuori purki kommenteilla mahdollisesti turhautumistaan.

Valtiovarainministerin mukaan välit muihin hallituspuolueisiin ovat kaikesta huolimatta kunnossa.

– Mun mielestä ois parempi nyt sitten päin näköä tulla sanomaan kuin että julkisuudessa kiistellään hallituksen sisällä, hän huomautti.

Rinne aikoo viedä eläkeläisiä koskevia esityksiään budjetissa eteenpäin määrätietoisesti.

– Meillä on paljon pienituloisia eläkeläisiä, joiden on tosi vaikea pärjätä. Sen takia olen nostanut esille eläketulon vähennyksen korottamisen ja takuueläketason korotuksen kympillä. Ne on pieniä summia mutta viesti siitä, että hallitus välittää eläkeläisten tilanteesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.