Riku Suokas asetti itselleen tavoitteeksi 40 kilon painonpudotuksen – onnistui karistamaan kiloja vaihtamalla auton sähköpyörään

0:24
Katso videolta Riku Suokkaan hulvaton reaktio ruokavalion muutoksiin.

Koomikkokonkarin tavoitteena oli laihduttaa 40 kiloa vaihtamalla pikaruoat terveellisempään ruokaan ja lisäämällä liikuntaa.

Huonojen elintapojensa takia Riku Suokas, 48, on ollut lähellä sairastua kakkostyypin diabetekseen. Olet mitä syöt -ohjelman myötä Suokas on onnistunut parantamaan terveyttään.

– Kaikki pikaruoka ja valmisruoka jäivät pois ohjelman aikana. Aamiaiseksi olen syönyt tuorepuuroa, Suokas kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Suokas alkoi syödä proteiinin lähteenä rahkaa. Kevytlimonadin juominen loppui kokonaan ja kahvin juominen väheni. Myös jäätelö ja sipsit jäivät suurimmalta osin historiaan.

– Kyllä niitä on tullut muutaman kerran kuvausten jälkeen syötyä, mutta olen kuitenkin aina pystynyt palaamaan perusruokavalioon.

Suokas toivoi Olet mitä syöt -ohjelman myötä palaavan takaisin aktiiviliikunnan pariin. Siinä hän myös onnistui. Koomikkokonkari on muun muassa kävelyn lisääntymisen myötä kohentanut elintapojaan. Myös työmatkat on korvattu uusin menetelmin.

– Olen ruvennut sähköpyöräilemään. Olen lähes kokonaan onnistunut korvaamaan autonkäytön työmatkoissa sähköpyörällä, paitsi silloin, kun menen satojen kilometrien päähän keikalle. Sekin hoituu junalla.

Suuret muutokset eivät ole kuitenkaan tulleet helpolla.

– Joudun näkemään enemmän vaivaa ruokavalion kanssa. Ennen oli helppoa ottaa joku sämpylä välipalaksi.

– Varsinkin keikkareissuilla ruokavalion täydellinen noudattaminen on hankalaa, mutta ei ollenkaan mahdotonta.

Muutosten ansiosta Suokas jaksaa nyt paremmin kuin ennen. Painoa on lähtenyt 10 kiloa ohjelman teon aikana ja hänen yleiskuntonsa on hyvä. 

– Voin paremmin, Suokas toteaa haastattelun lopuksi.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 20.00. Ohjelma nähtävillä myös mtv-palvelussa sekä C Moressa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja