Milan Jaffia vaaditaan vangittavaksi murhan yrityksestä – uhri jätettiin virumaan sairaalan eteen

Pääkaupunkiseudun katujengivyyhdin pääsyytettyihin kuuluvaa Milan Jaffia epäillään nyt myös murhan yrityksestä. Parikymppistä Jaffia vaaditaan vangittavaksi käräjäoikeudessa.

Tapauksen tutkinta on keskusrikospoliisilla, joka tiedotti tapauksesta viime viikolla. Silloin KRP kertoi tutkivansa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa epäiltyä murhan yritystä, joka liittyisi katujengeihin.

Epäilty murhan yritys on tapahtunut Vantaalla viime elokuussa, ja teon uhriksi joutunut mies oli jätetty yöllä autolla Vantaan Peijaksen sairaalan eteen vakavasti loukkaantuneena.

Poliisilla on vanhastaan yksi vuonna 1997 syntynyt henkilö vangittua teosta epäiltynä.

– Poliisin tietojen mukaan epäillyllä ja uhrilla on kytkökset pääkaupunkiseudulle sijoittuviin katujengeihin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka keskusrikospoliisista.

Jaffia syytetään jo vakavista rikoksista

Jaffia syytettään vanhastaan huomattavasta joukosta vakavia rikoksia Helsingin käräjäoikeudessa puitavassa katujengikokonaisuudessa. Puolakka kertoo MTV Uutisille, että nyt tehtävällä murhan yritystutkinnalla ei ole vaikutusta käräjäoikeudenkäynnin etenemiseen, vaan tutkinta kulkee omana prosessinaan.

Hän ei kommentoi tarkemmin, miksi poliisi tutkii Peijaksen edustalta löydetyn miehen tapausta murhan yrityksenä, mutta kertoo tutkinnassa käyneen ilmi sellaisia seikkoja, jotka johtivat tähän rikosnimikkeeseen.

Jaff on pyrkinyt aktiivisesti itse julkisuuteen sekä rikosjuttuihin johtaneilla somevideoilla että Youtubeen ladatuilla rap-musiikkivideoillaan. Tästä syystä MTV Uutiset on julkaissut hänen nimensä. Hänen Instagram-tiliään seuraa yli 100 000 ihmistä ja hänen Youtubessa julkaisemiaan musiikkivideoita on katsottu yhteensä yli miljoona kertaa. Niissä Jaff räppää uhoavaan sävyyn väkivaltaa ja jengiveljeyttä ihannoiden.

Jaffin uusista rikosepäilyistä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Milan Jaffin autoon asennetut kuuntelulaitteet tärkeänä näyttönä ryöstöjutussa 2:02
Kuuntele: Milan Jaffin autoon asennetut salakuuntelulaitteet tärkeänä näyttönä ryöstöjutussa.

Lue myös:

    Uusimmat