Rikospaikassa kaksi ennennäkemätöntä videota Milla Arosen murhajutusta – voimailuvideo todisti, ettei ex-poikaystävän käsissä ollut hänen väittämiään vammoja

0:33
Tätä videota käytettiin oikeudessa: Milla Arosen murhaajan puhelimesta löytynyt voimailuvideo todisti, ettei miehellä ollut väitettyä käsivammaa.

Keskiviikon Rikospaikka näyttää kaksi videota, jotka liittyivät Somerolla kesäkuussa 2019 murhatun 21-vuotiaan Milla Arosen jutun esitutkintaan. Niitä ei ole aiemmin esitetty julkisuudessa.

Hovioikeus tuomitsi heinäkuussa vuonna 1995 syntyneen Jyri Niemisen elinkautiseen vankeuteen Milla Arosen murhasta.

Poliisi oli lisätutkinnassa löytänyt Niemisen puhelimesta salivideon, jossa Nieminen tekee muutama päivä teon jälkeen maastavedon 250 kilolla. Video oli yhtenä todisteena hovioikeudessa.

Nieminen ei osannut kertoa, kummalla kädellä hän oli lyönyt Arosta siten, että tämän nenä oli murskautunut täysin ja että tämä oli kuollut. Nieminen sen sijaan kertoi, että hänen kätensä oli kipeytynyt lyönnistä.

– Videosta voi päätellä, ettei kädessä voi olla lyönnistä syntyneitä kipuja eikä murtumia, jos nostaa tuollaisia painoja, Arosen jutun tutkintaa johtanut KRP:n rikoskomisario Jarkko Toivonen sanoo Rikospaikan haastattelussa.

Myös hovioikeus totesi tuomiossaan, että videolta ei ole havaittavissa, että Niemisen voimailusuoritukseen 13.6.2019 olisi vaikuttanut hänen kertomansa käden kipeytyminen. Hovioikeuden mukaan kummassakaan kädessä ei ole havaittavissa vammoja eikä esimerkiksi tukisiteitä tai muutakaan, mikä viittaisi kipeytymiseen.

"Mainitut seikat heikentävät Niemisen kertomusta siitä, että Milla Aronen oli kuollut yhdestä voimakkaasta nyrkiniskusta", hovioikeus totesi.

Rikospaikka näyttää ohjelmassa myös poliisin rekonstruktiovideon. Se on kuvattu sen jälkeen, kun Nieminen esitutkinnan loppulausuntovaiheessa tunnusti aiheuttaneensa Arosen kuoleman.

Videolla Nieminen osoitti poliisille paikan, missä hän oman kertomuksensa mukaan kohdisti Aroseen väkivaltaa. Niemisen mukaan hän löi Arosta Oinasjärventien varressa Somerolla yhden kerran nyrkillä kasvoihin, minkä seurauksena Aronen kaatui ja kuoli.

Poliisi on suhtautunut koko ajan epäillen Niemisen omaan kertomukseen paitsi tekopaikasta myös siitä, että kyse olisi ollut pikaistuksissa tehdystä yhdestä lyönnistä. Tekotavasta ei voida olla varmoja, koska Arosen ruumista ei ole löytynyt.

Hovioikeus katsoi tuomiossaan, että Niemisen toimet ennen ja jälkeen Arosen kuoleman osoittavat teon suunnittelua ja motiivina on ollut taloudellisen hyödyn hankkiminen. Nieminen oli yrittänyt hakea erilaisia lainoja Arosen nimiin kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

Poliisi on niin ikään epäillyt Niemisen kertomusta ruumiin hävittämisestä roskasäiliöön.

Rikospaikka keskiviikkoisin kello 22.35 MTV3-kanavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja