Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa Milla Arosen murhasta tuomitulle ex-poikaystävälle – elinkautinen jää voimaan

Milla Arosen ex-poikaystävä tuomittiin elinkautiseen murhasta – rikosoikeuden professori arvioi viimeisintä käännettä 7:07
MTV Uutiset Live: Milla Arosen ex-poikaystävä tuomittiin elinkautiseen murhasta – rikosoikeuden professori arvioi viimeisintä käännettä.

Kor­kein oi­keus (KKO) on hy­län­nyt entisen seurustelukumppaninsa mur­has­ta tuo­mi­tun mie­hen va­li­tus­lu­pa­ha­ke­muk­sen. Turun ho­vioi­keu­den tuo­mit­se­ma elin­kau­ti­nen van­keus­ran­gais­tus py­syy voimassa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja Turun hovioikeus olivat aiemmissa käsittelyissään katsoneet selvitetyksi, että taloudellisessa ahdingossa ollut mies oli kesäkuussa 2019 kuljettanut uhrinsa, eli entisen tyttöystävänsä Milla Arosen syrjäiselle alueelle Somerolla ja aiheuttanut naisen kuoleman.

Teon jälkeen ex-poikaystävä oli hakenut useita lainoja uhrin nimissä ja hävittänyt tämän ruumiin. Ruumis on yhä kateissa.

Tuomio koveni hovissa

Käräjäoikeus katsoi, että miehen syyllisyydestä tahalliseen henkirikokseen oli jäänyt varteenotettava epäily. Käräjäoikeus luki hänen syykseen muun muassa törkeän pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen, mutta hovissa tuomio koveni.

Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota ja katsoi miehen syyllistyneen murhaan. Hovioikeus katsoi, että kun syytteen puolesta esitettyä näyttöä arvioitiin kokonaisuutena, ei varteenotettavaa epäilyä suunnitelmallisesta tappamisaikeesta jäänyt.

KKO:ssa mies vaati, että syyte murhasta hylätään ja asia jätetään käräjäoikeuden ratkaisun varaan.KKO tiedotti keskiviikkona, ettei valituslupaa myönnetty. 

Lue myös:

    Uusimmat