Mainos

Rikosoikeuden professori epäillyn sarjatapon tutkinnasta: ”Syyttäjää ei käy kateeksi”

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta kuvailee Pohjois-Karjalassa Viinijärvellä epäiltyjä hukuttamistapauksia todella poikkeuksellisiksi, kertoo Karjalainen.

Hänen mukaansa hukuttamalla tehtyjä henkirikoksia on mennyt Suomessa oikeuteen hyvin vähän. Hukuttamistapauksissa ongelmana on yleensä näytön hankkiminen. Nyt käsiteltävässä tapauksessa haastetta tuo myös se, että osa tapauksista on tapahtunut vuosia sitten.

– Näyttöä on vaikea hankkia, kun tapaukset on aikanaan tutkittu ja päädytty siihen, että ne ovat olleet onnettomuuksia, Tolvanen kertoo Karjalaiselle.

Tapauksesta epäilty henkilö vastaa syytteisiin vapaalta. Mies olisi Tolvasen mukaan vangittuna, jos näyttö olisi hyvin vahvaa.

– Muistan 17-vuotiselta syyttäjän uraltani vain yhden tapauksen, jossa taposta epäilty on vastannut vapaalta ja sekin henkilökohtaisista syistä. Tämä on todella poikkeuksellista.

Tolvanen kertoo, että vangitsemiseen pitäisi olla todennäköisiä syitä. Nyt hovioikeus on siis arvioinut, että näin ei ole, koska epäiltyä ei ole vangittu.

– Syyttäjän pitää nyt löytää ne syyt. Tämä on rajatapaus tässäkin mielessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.