Mainos

Nokialaismiehen taposta epäilty vapautettiin: "Jos tämä olisi tuore tapaus, olisi varmasti vangittu"

Poliisi on vapauttanut nokialaisen miehen, joka oli kiinniotettu epäiltynä 20 vuotta sitten tapahtuneesta taposta.

Sisä-Suomen poliisi otti maanantaina kiinni nokialaisen yli 60-vuotiaan miehen, jota epäiltiin 20 vuotta sitten tapahtuneesta Markku Mallatin taposta. Mallat surmattiin Nokialla huhtikuun alussa vuonna 1996. Miestä on kuultu todistajana 1996 ja 2001. 

Poliisin mukaan epäilty vapautettiin, koska hänen kertomuksissa on ristiriitoja. Syitä ristiriitoihin ei ole tutkinnassa pystytty luotettavasti selvittämään.

– Vapauttamiseen on päädytty, koska pelkkien ristiriitaisten kertomusten varaan ei vangitsemisvaatimusta katsottu voitavan perustaa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen kertoo.

Vapauttamisesta huolimatta mies on Kinnusen mukaan ainoa epäilty. 

–  Ei minulla ole mitään syytä hänen statustaan tässä kohtaa lähteä muuttamaan. Keskusteltiin syyttäjän kanssa ja ihan pelkästään noilla perusteilla viitsi ketään lähteä vangitsemaan. Jos tämä olisi ollut tuore tapaus, niin varmasti noilla puheilla olisi vangittu. Tässä on tietysti aina mahdollisuus muistivirheeseen. 

Kinnunen ei avaa enempää vapauttamisperusteita. 

Suomessa tappo vanhenee 20 vuodessa, joten poliisilla on muutama viikko aikaa saada juttu syyttäjälle. Kinnusen mukaan jutun syyttäjä on selvittänyt mahdollisuuksia syytteennostamisen määräajan pidentämiseksi. 

– Mahdollisuuksia ei ole, koska teko on tapahtunut kymmenen vuotta aikaisemmin kuin määräajan pidentämistä koskeva lainsäändäntö tuli voimaan. Korkein oikeus on jo vuonna 2007 ottanut kannan, ettei lain soveltaminen ennen vuonna 2006 tapahtuneisiin rikosepäilyihin ole mahdollista.

Kinnunen sanoo, että poliisi tarkistaa vielä muutaman ihmisen havainnot tapahtuma-ajalta. 

Uskotteko, saadaanko juttua koskaan syyttäjälle?

– Eihän se minun uskon asia ole. Teemme vain mitä meidän on pakko tehdä ja katsotaan, mihin se riittää. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.