Rikkauksista viis – tässä on maailman onnellisin mies?

"Raha ei tuo onnea", sanoo vanha suomalainen sananlasku. Viisaus saattaa pitää paikkansa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan buddhalaiseksi munkiksi kääntynyt Matthieu Ricard on maailman onnellisin mies.

Dailymail.com-sivusto uutisoi mielenkiintoisesta tutkimuksesta, joka osoittaa, että meditoinnilla voi olla suurempi vaikutus onnellisuuteesi kuin arvaatkaan.

Matthieu Ricard käänsi selkänsä entiselle elämälleen ja suuntasi Intiaan. Nyt hän elää buddhalaisen munkin elämää viettäen runsaasti aikaa itsensä Dalai Laman seurassa ja meditoiden päivittäin.

Tutkija Richard Davidson Wisconsinin yliopistosta tutki Ricardin aivotoimintaa osana laajempaa tutkimusta ja huomasi, että meditoidessaan Ricardin aivoissa muodoistui niin huomattavan määrän gamma-aaltoja, ettei "samaa ole aikaisemmin todistettu neurotieteen saralla." Gamma-aallot liittyvät muun muassa tietoisuuteen ja keskittyneeseen tiedonkäsittelyyn.

Lisääntyneen tietoisuuden lisäksi tutkijat havaitsivat aivojen vasemman etuotsalohkon aktivoituvan huomattavasti oikeaan vastineeseensa verrattuna, antaen Davidsonille epätavallisen korkean onnellisuuden tunteen vähentäen samalla taipumusta negatiivisuuteen.

– Olemme etsineet 12 vuoden ajan meditoinnin lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutuksia tietoisuuteen, myötätuntoon ja tunne-elämän tasapainoisuuteen. Tutkimuksen aikana saimme merkittäviä tuloksia meditointia pitkään harrastaneiden joukosta, mutta myös vain kolmen viikon ajan 20 minuuttia päivässä meditoineiden osalta, Davidson kertoo.

– Tutkimus on mielenkiintoinen, koska se osoittaa, että meditointi voi todella muuttaa aivojasi ja sitä, millainen olet, hän jatkaa.

Davidsson uskoo, että meditoinnin avulla aivoja voidaan treenata samalla tavoin kuin lihaksia voidaan harjoittaa kuntosalilla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja