Mainos

Riitaisa sote-valiokunta kokoontuu jälleen maanantaina – mitä tänään tapahtuikaan?

2:13

Sosiaali ja terveysvaliokunnassa käytiin tänään riitaisa kokous, joka johti siihen, että valiokunta ei pystynyt päättämään työskentelyaikataulustaan. Päätös herätti vilkasta kommentointia.

Tarkoitus oli päättää, jatkuisiko valiokunnan työskentely vielä heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Keskustan Hannakaisa Heikkisen mukaan valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru kuitenkin esti äänestyksen.

Krista Kiurun mukaan aikataulusta ei voitu äänestää, ennen kuin puhemiesneuvosto ottaa kantaa siihen, miten valiokuntaneuvosten lomat pidetään.

Eduskunnan puhemies Paula Risikko totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, että puhemiesneuvostossa asiaa käsitellään ensi maanantaina, ellei valiokunta pääse asiassa yhteisymmärrykseen ennen sitä.

Sotesta vastaava ministeri Annika Saarikko totesi MTV Uutisille, että aikataulun päätöksenteko kuuluu nyt valiokunnalle.

Keskustaa syytettiin painostuksesta

Moni koki, että erityisesti keskusta painosti valiokuntaa mietinnön valmiiksi saamisessa.

Keskusta, ja erityisesti pääministeri Juha Sipilä sai osakseen arvostelua oppositiopuolueiden ulostuloissa, niin somessa kuin tiedotteidenkin muodossa.

Pääministeri Juha Sipilä sanoi nimittäin eilen STT:lle, että maakunta- ja soteuudistuksen aloitusaika siirtyy vuodella eteenpäin, ellei sosiaali- ja terveysvaliokunta saa työtään valmiiksi heinäkuun aikana.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontuu jälleen maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.