Mainos

Sote-kokouksen tunnelma "kuin villi länsi": Varapuheenjohtaja syyttää SDP:n Kiurua äänestyksen estämisestä – käsittely siirtyy yli juhannuksen

0:25

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ei päässyt yksimielisyyteen mietintölausunnon aikataulusta. Sote-uudistusta käsittelevän lausunnon käsittely jatkuu juhannuksen jälkeen.

Valiokunnan varapuheenjohtajan Hannakaisa Heikkisen (kesk.) mukaan valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.), esti äänestyksen siitä, jatkaisiko sosiaali- ja terveysvaliokunta työtään vielä heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

– Kokouksen tunnelma oli kuin villi länsi, sanoi Heikkinen.

Heikkisen mukaan valiokunnan toimintakykyä on syytä tarkastella. Hänen mukaansa valiokunta ei ole työkykyinen. Krista Kiurun mielestä puhemiesneuvoston pitää nyt ottaa kantaa siihen, miten valiokuntaneuvosten lomat pidetään, ennen kuin valiokunta päättää aikataulustaan.

Ilta-Sanomien mukaan keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen totesi, että hallituspuolueiden on oltava valmiina tekemään heinäkuussakin "pikkasen töitä" uudistuksen edistämiseksi. Uudistuksen lopullisesta aikataulusta päättää sosiaali- ja terveysvaliokunta.

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluodon mukaan keskusta yrittää painostaa valiokuntaa ja vaikutta sen työntekoon. Pääministeri Juha Sipilä sanoi eilen STT:lle, että maakunta- ja soteuudistuksen aloitusaika siirtyy vuodella eteenpäin, ellei sosiaali- ja terveysvaliokunta saa työnsä valmiiksi heinäkuun aikana.

  

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.