Riitaisa maratonkokous päättyi tiukan linjan jatkumiseen Saksassa: Maa on käytännössä suljettu koko helmikuun – kirjeenvaihtaja kertoo, mitä tämä merkitsee

Yhteiskunnan laajaa sulkua jatketaan Saksassa vielä kolmella viikolla 2:12
MTV:n kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, miten Saksassa on suhtauduttu päätökseen jatkaa tiukkaa koronasulkua kolmella viikolla

Saksa on päättänyt jatkaa laajaa yhteiskunnan sulkua koronaviruksen vuoksi vielä kolmella viikolla. Osavaltiot olivat hyvin erimielisiä päätöksestä, ja siitä kiisteltiin tänään tuntikausia liittokansleri Angela Merkelin johtamassa kokouksessa.

– Päätös oli erittäin hankala. 16 osavaltion oli vaikea löytää yhteistä näkemystä. Pohjoisen osavaltioissa tilanne on hyvä, etelämpänä, kuten täällä Baijerissa, taas huono, MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kommentoi tilannetta Kymmenen uutisissa.

Suurimpia erimielisyyksiä liittyi koulujen ja päiväkotien avaamiseen. Ne saatetaan avata osavaltiokohtaisesti maaliskuun alusta, jos koronatilanne on riittävän hyvä. Siihen on mittarina tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohden viikossa. Luku halutaan 35:een, kun se nyt koko Saksassa on saatu painettua keskimäärin alle 70:ään. Baijerissa luku on kuitenkin yli sata. Suomessa lukema on kahta viikkoa kohden noin 95 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Saksa jatkaa siis ainakin helmikuun tiukkaa linjaa. Tavata saa vain yhtä ihmistä kerrallaan, yöllä on ulkonaliikkumiskielto ja kaikki liikkeet ruokakauppoja, huoltamoja ja apteekkeja lukuun ottamatta pysyvät kiinni.

Heikki Piuholan mukaan tiukan linjan jatkumiseen vaikutti erityisesti huoli brittimuunnoksen leviämisestä. Katso videolta, kuinka pahasti muunnos on Saksaan levinnyt ja mikä saksalaisviranomaisia siinä erityisesti huolettaa.

Lue myös:

    Uusimmat