Riita tatuoinnista johti silmittömään veritekoon – mies surmasi avopuolisonsa kymmenillä veitseniskuilla

Riita johti järkyttävään tekoon, jossa 45-vuotias siikalatvalaismies surmasi raa'asti avopuolisonsa useilla kymmenillä veitseniskulla.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut siikalatvalaisen Toni Mikael Kolehmaisen 10 vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen avopuolisonsa taposta viime vuoden marraskuussa.

Veritekoa edelsi pariskunnan välinen riita siitä, millaisen tatuoinnin Kolehmainen tekee avopuolisolleen.

Kymmeniä veitseniskuja

Kolehmainen löi pariskunnan keittiössä avopuolisoaan ensin isokokoisella keittiöveitsellä niin, että veitsi upposi vatsaan ja uhri kaatui keittiön lattialle.

Maassa oleva avopuoliso oli pyytänyt kumppaniaan lopettamaan ja hälyttämään apua tuloksetta. Seuraavaksi mies löi avopuolisoaan kaulaan sekä samalla veitsellä, että keittiösaksilla. Hän jatkoi vielä väkivaltaa toisella keittiöveitsellä ja lopuksi löi kumppaniaan vasaralla päähän kolmesti. Yhden iskun yhteydessä hän pyöritti veistä uhrin kaulassa.

Kaikkiaan väkivallasta aiheutui kumppanille useita kymmeniä haavoja, jotka johtivat hänen kuolemaansa.

Oikeus määräsi Kolehmaisen mielentilatutkimukseen.

Silmitöntä väkivaltaa

Tutkimuksen tuloksena hänen todettiin olevan syyntakeinen ja kykenevä ymmärtämään tekonsa tosiasialliset seuraamukset mielenterveyshäiriöstään huolimatta. Kolehmaisen todettiin tutkimuksessa sairastavan vaikea-asteista epävakaata persoonallisuushäiriötä. Myös hänen kykynsä kontrolloida impulssejaan todettiin heikoksi.

Kolehmainen on myöntänyt syyllistyneensä tappoon, mutta sanoi, että lyödessään uhria ensimmäisen kerran hänen ei ollut tarkoitus tappaa.

Hän myös vetosi oikeudessa, että syyntakeellisuudesta huolimatta hänen sairautensa tulisi huomioida tuomion pituudessa. Oikeus ei tähän kuitenkaan tähän suostunut.

Oikeus katsoo, että Kolehmaisen avopuolisoonsa käyttämä väkivalta on ollut silmitöntä ja teko on ollut erittäin raaka.

Miehellä on myös aiempaa rikostaustaa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja