Mainos

Riita syvenee: Kansalaispuolue jätti kantelun Paavo Väyrysen vaalirahailmoituksesta

1:48

Paavo Väyrysen perustama Kansalaispuolue kertoo jättäneensä Valtiontalouden tarkastusvirastolle kantelun Väyrysen presidentinvaalien vaalirahoitusilmoituksesta.

Kantelun jättivät puolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus. Kantelijoiden mukaan Kansalaispuolue ei rahoittanut Väyrysen vaalikampanjaa lainkaan.

He syyttävät Väyrystä siitä, että hän yrittää saada kansalaispuolueen velalliseksi omalle yhdistykselleen, joka kantaa nimeä Suomen linja ry. Suomen linja on hankkinut varoja Väyrysen kampanjaan muun muassa myymällä Väyrys-tuotteita kuten mukeja.

Väyrynen ilmoitti saaneensa 38 000 euroa

Väyrynen on ilmoittanut vaalirahoitusilmoituksessaan, että Kansalaispuolue olisi rahoittanut hänen kampanjaansa 38 000 eurolla.

Väyrysen ilmoituksen mukaan hänen kampanjansa kokonaiskulut olivat yhteensä reilut 162 000 euroa, josta hänen omia varojaan oli 28 000 ja Kansalaispuolueelta saatua tukea 38 000.

Kansalaispuolue ja Väyrynen riidoissa

Paavo Väyrynen on joutunut riitoihin perustamansa Kansalaispuolueen kanssa raha-asioista. Puolue on syyttänyt Väyrystä tilinkäyttöön liittyvistä väärinkäytöksistä ja vaaliraharikkomuksista.

Puolue ilmoitti aiemmin erottaneensa Väyrysen jäsenyydestään, mutta Väyrynen on ilmoittanut myös itse eroavansa Kansalaispuolueesta. Väyrynen on myös kiistänyt kaikki väitteet taloudellisista väärinkäytöksistä.

Väyrynen aikoo pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi kesäkuussa Sotkamon puoluekokouksessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja