Riita autoilusta äityi pahoinpitelyksi ostoskeskuksen parkkipaikalla Helsingissä – tuntia myöhemmin paikalla oli 200 henkilöä, joista osa yritti tunkeutua liikkeeseen

Riita parkkipaikalla äityi pahoinpitelyksi Puotinharjun ostoskeskuksen parkkipaikalla ja myöhemmin joukkokokoontumiseksi ostoskeskuksen liikkeen edustalla.

Poliisin mukaan itä-helsinkiläisen ostoskeskuksen parkkipaikalta alkunsa saanut tapahtumasarja käynnistyi ajosuuntia ja väistämisvelvollisuutta koskevasta riidasta. Sekä pahoinpitelyn uhri että kaksi rikoksesta epäiltyä ovat 1990-luvulla syntyneitä miehiä.

Noin 200 henkilön joukko kokoontui liikkeen edustalle

Vajaa tunti myöhemmin hätäkeskus sai ilmoituksen, että yhden ostoskeskuksen liikkeen sisälle yritettiin tunkeutua väkisin. Heitä ei päästetty liikkeeseen sisälle.

Noin kymmenen ihmistä potki liikkeen edustalla olevia tavaroita ja sotki sen edustaa. Poliisin mukaan tilanne kärjistyi joukkokokoontumiseksi, jossa oli osallisena ainakin 200 ihmistä ja useita poliisipartioita. 

Poliisi ei vahvista, mihin liikkeeseen joukko pyrki tunkeutumaan sisälle. Alanya Market on kuitenkin kirjoittanut Facebook-sivuillaan, että se on pahoillaan Itäkeskuksessa sijaitsevassa myymälässä tapahtuneesta välikohtauksesta.

– Me Alanya-ketjun omistajat syvästi pahoittelemme eilistä 26.05.2018 tapahtunutta välikohtausta Itiksen Alanaya-myymälässämme. 
Olemme ottaneet puhutteluun työntekijämme, jotka ovat olleet milläänlailla osallisina asiaan. Jokainen heistä on saanut rangaistuksen sattuneet takia, Facebook-sivuilla kerrotaan.


Myös poliisi kertoo olevansa tietoinen tapauksen jälkeen käydystä sosiaalisen median keskustelusta.

Poliisi rauhoitellut tilannetta

Helsingin poliisin ennalta estävä toiminto on käynyt keskusteluja ostoskeskuksen eri toimijoiden kanssa.

– Vaikuttaa siltä, että alkukiihtymyksen jälkeen tilanne on rauhoittumassa, Helsingin poliisin ennalta estävän toiminnon johtaja, ylikomisario Jari Taponenkertoo tiedotteessa.

Alanya Market kertoo Facebook-päivityksessään, että imaami on ollut mukana välienselvittelyssä. 

– Olemme olleet yhteistyössä itiksen imamin kanssa, joka on edistänyt asian sopimista ja hoitamista. Ja haluamme esittää hänelle suuret kiitokset tästä, Facebook-päivityksessä kerrotaan.

Poliisi on kertonut, että se ei tiedota asiasta enempää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja