Mainos

Riina Mäkinen ja Seppo Tirkkonen katosivat samalla alueella – viimeiset havainnot ovat ABC:n läheltä

Kaksi ja puoli kuukautta kateissa ollutta parikymppistä Riina Mäkistä on etsitty tiiviisti Loviisan Vanhastakylästä läheltä Kuninkaantien ABC-asemaa.

Samalla seudulla katosi jäljettömiin myös 51-vuotias Seppo Tapio Tirkkonen vuonna 2011.

Seppo Tirkkonen katosi Sipoossa sijaitsevasta kodistaan 7. joulukuuta 2011, mutta hänen puhelimensa paikantui viimeisen kerran lähelle Kuninkaantien ABC-huoltosemaa Valtatie 7:n varrella.

Viime viikonloppuna Loviisassa järjestetyissä vapaaehtoisten etsinnöissä huomioitiin myös Tirkkosen katoaminen. Kun vapaaehtoisia kutsuttiin etsintäharjoituksiin, mainittiin kutsussa myös se, että kohdealue käsittää myös Tirkkosen katoamisalueen ympäristön.

Varsinaisia Tirkkosen etsintöjä ei kuitenkaan ole hetkeen järjestetty. Keskusrikospoliisi on tehnyt aiemmin useilla alueilla laajoja etsintöjä Tirkkosen löytämiseksi, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään.

Mystinen katoaminen

51-vuotiaan peruna- ja vihanneskauppias Seppo Tirkkosen katoaminen on jäänyt mysteeriksi. Viimeinen näköhavainto Tirkkosesta on katoamisillalta, kun hän oli oman asuntonsa keittiössä.

Tirkkosesta ei ole tehty mitään havaintoja 8. joulukuuta 2011 jälkeen. Hänen puhelimensa lakkasi toimimasta samana päivänä.

Poliisi on Tirkkosen katoamisen tutkinnassa selvittänyt hämäriä talokauppoja.

Tirkkonen myi noin kolmen hehtaarin tonttinsa ja tontilla sijaitsevan omakotitalonsa samana päivänä kun hän katosi. Talokaupoista tehtiin myös kauppakirja. Kauppa on sittemmin todettu pätemättömäksi, ja talo on mennyt perikunnalle.

Poliisi pidätti kauppoihin ja Tirkkosen katoamiseen liittyen virolaisen miehen ja naisen tammikuussa 2012 ja käräjäoikeus vangitsi molemmat ensin epäiltynä törkeästä kiskonnasta. Tirkkosen katoamisen jälkeen he olivat esittäneet asiakirjoja, joiden mukaan Tirkkonen olisi myynyt heille talonsa katoamispäivänä pilkkahintaan.

Sittemmin päärikosnimike vaihtui murhaksi. Oikeus kuitenkin vapautti miehen ja naisen myöhemmin tutkintavankeudesta.

Virolaisten kertomuksen mukaan Tirkkosta olisi kuljetettu mustalla pakettiautolla tai mustalla Mercedes-Benz 200-merkkisellä henkilöautolla kauppojen jälkeen 7. joulukuuta illalla Porvoon moottoritietä Kotkaan päin. Auto on saattanut pysähtyä Kuninkaantien ABC-huoltoasemalla.

Jäljet päättyvät metsään

Nyt kadonnutta Riinaa etsitään samalta seudulta. 

Viimeiset havainnot Riinasta ovat Loviisan Vanhastakylästä 10. toukokuuta alkuillasta.

Aiemmin samana päivänä Riina tallentui Kuninkaantien ABC:n lähellä sijaitsevan Tokmannin valvontakamerakuviin. Mäkinen liikkui tuolloin yhdessä noin 30-vuotiaan miehen kanssa.

Myöhemmin samana päivänä Riina nähtiin viimeisen kerran autopalopaikalla metsässä miehen kanssa. Paikka sijaitsee linnuntietä pitkin lähellä ABC-asemaa ja Tokmannia.

Toistaiseksi Riinastakaan ei ole havaintoja sen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.