Riikka Purrasta pääministeri ja painotusta talouskysymyksiin: Näin puoluejohto kuvailee perussuomalaisen politiikan uutta suuntaa

Perussuomalaiset valitsivat itselleen hiljattain uuden puoluejohdon. Tämä herättää kysymyksen, mikä puolueen politiikassa tulee muuttumaan?

Tuore puoluesihteeri Arto Luukkanen ei usko, että suuria muutoksia tulee. Katseet kuitenkin käännetään jo vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

– Tarkoituksena on, että puolueen johtaja Riikka Purra on seuraava pääministeri, Luukkanen sanoo.

Luukkasen mielestä perussuomalaisten tulee nyt pyrkiä aktivoimaan kannattajansa kentällä ja vakuuttaa suomalaiset siitä, että perussuomalaisia kannattaa äänestää.

Väistyneen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon aikana perussuomalaiset profiloitui maahanmuuttokysmyksiin erikoistuneeksi puolueeksi. Purra on kuitenkin sanonut, että jatkossa linjaa pitää laajentaa etenkin talouskysymyksiin.

Ensimmäisen varapuheenjohtajan Leena Meren mukaan perussuomalaiset on tuonut talousosaamistaan esille vaihtoehtobudjeteissaan ja puolueohjelmissaan jo Halla-ahon kaudella.

Hänen mukaansa media on kuitenkin nostanut vain maahanmuuttokysymykset esille.

– Niitä [talouskysymyksiä] pitää tietysti tuoda enemmän esiin ja terävöittää. Itse toivon, että toisimme vielä konkreettisemmin esiin, millä keinoilla me pysäytämme liittovaltiokehityksen, Meri sanoo.

Luukkanen kertoo maahanmuuton silti säilyvän yhtenä puolueen tärkeimmistä teemoista.

–  Me olemme yleispuolue, joka ajaa suomalaisen duunarin puolta ihan koko rintamalla, hän sanoo.

Katso myös: Riikka Purra Uutisextran vieraana vain tunteja puheenjohtajavalinnan jälkeen.

8:52


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja