Riihimäen koulupaloa epäillään tahallaan sytytetyksi – palo ajoi lapsia evakkoon

Pelastuslaitos epäilee Riihimäellä perjantain vastaisena yönä koulua vahingoittanutta tulipaloa tahallaan sytytetyksi.

Hälytys tulipalosta Herajoen koululla tuli hieman puolenyön jälkeen. Palomiesten päästessä paikalle ulkoseinä oli jo laajalti tulessa ja sisätiloihin oli levinnyt savua.

Tuli saatiin sammumaan, mutta seinä- ja kattorakenteita jouduttiin purkamaan. Päivystävä palomestari Juha Alander kertoi, että rakennuksen toinen pääty säilyi hyvässä kunnossa. Savuvahinkojen vuoksi rakennuksessa ei kuitenkaan pystytä jatkamaan koulutyötä.

Herajoen koulussa on noin 170 oppilasta esiluokasta viidenteen luokkaan ja lisäksi päivähoitoikäisiä lapsia. Riihimäen kaupungin mukaan tulipalo vaurioitti pahiten koulun Haapala-rakennuksen liikuntasalia. Lisäksi varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tilat sekä jakelukeittiö kärsivät savuvahinkoja. Alueella sijaitsee lisäksi useita koulurakennuksia.

Riihimäen kaupungin mukaan kaikki esiopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa olevat lapset siirtyvät Piikinmäen päiväkotiin perjantaiksi. Heidän osaltaan poikkeusjärjestelyt jatkuvat näillä näkymin myös ensi viikolla.

Lisäksi kaupunki kertoo tiedotteessaan, että alakoulun oppilaat syövät ruokansa luokissa eli heidän ei tarvitse siirtyä toisaalle.

Lue myös:

    Uusimmat