Karjalanpiirakat liekeissä – tulipalo ajoi yli viisisataa oppilasta ulos koulurakennuksesta Karkkilassa

Uudenmaan Karkkilassa yhteensä 550 ihmistä joutui poistumaan Nyhkälän koulusta keittiössä syttyneen palonalun vuoksi. Alkuun kaksi oppilasta oli kateissa, mutta heidät tavoitettiin puhelimitse, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos.

Palo sai alkunsa koulun keittiössä hellan päälle jätetyistä laatikoista, jotka sisälsivät karjalanpiirakoita.

Laatikoista tuli pääsi leviämään, mutta palo rajoittui keittiöön ja on saatu sammutetuksi. 

–  Palo on rajoittunut siihen yhteen huoneeseen, muualla on lieviä savuvahinkoja. Kaikki henkilöt on löydetty, keitä koulussa on ollut, kertoo päivystävä palomestari Jukka Ekholm STT:lle.

Nyhkälän koulussa on sekä alakoulu- että päiväkotitoimintaa. Alakoulun oppilaista suurin osa siirtyi läheiseen Karkkilan yhteiskouluun yläkouluoppilaiden joukkoon. Joitakin liikuntarajoitteisia oppilaita jäi Nyhkälän koulun ehjänä säästyneeseen siipeen. Päiväkotilasten ja -opettajien 70 hengen joukko siirtyi seurakunnan tiloihin.

Pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen kolmesta siivestä kaksi ovat tuuletuksen jälkeen taas käytettävissä. Rakennuksen C-siiven savuvahinkoja on korjattava jonkin verran, ja palaneen huoneen saneeraus voi viedä pidemmän aikaa.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta kello kymmenen jälkeen aamupäivällä. Puoliltapäivin palo oli jo sammutettu ja oppilaat siirretty.

Lue myös:

    Uusimmat