Riihimäen asuntomessualueella saattaa olla sodanaikaisia räjähteitä

Riihimäen Jokikylässä etsitään mahdollisia sodanaikaisia räjähteitä. Alueelle kaavaillaan asuntomessuja vuodelle 2027.

Riihimäen Jokikylän alueen tulevan asuntomessualueen esirakentaminen on käynnistymässä.

Koska Riihimäen kaupunki ja erityisesti rautatieaseman alue olivat sodan aikana pommitusten kohteena, alueella saattaa olla sodanaikaisia räjähteitä, kertoo Hämeen poliisilaitos tiedotteessaan.

Räjähteitä voi olla kuudessa kohteessa

Riihimäen kaupunki on tilannut Jokikylän alueen maaperän tutkimuksen, jonka tarkoituksena on ollut selvittää mahdollisten sodanaikaisten lentopommien esiintyminen alueella.

Tutkimuksen perusteella alueella on poliisin mukaan kuusi kohdetta, jotka saattavat olla sodanaikaisia pommeja.

Selvityksen pohjalta Hämeen poliisilaitos, Puolustusvoimat ja Riihimäen kaupunki ovat tehneet tilannearvion, jonka mukaan kohteet on parasta tarkastaa nyt, kun alue on rakentamaton.  

Poliisi on pyytänyt alueen tarkastamiseen ja raivaamiseen virka-apua puolustusvoimilta.

Puolustusvoimat varmistaa alueen turvallisuuden

Puolustusvoimat varmistaa poliisin mukaan alueen turvallisuuden räjähteiden puolesta.

– Tarkoitus on näin mahdollistaa alueen rakentaminen turvallisesti ilman vaaraa räjähteistä, tiedotteessa kerrotaan.

Itse tarkastaminen ja raivaaminen alkavat maanantaina, jolloin Puolustusvoimat tuo alueelle raivaamiskalustoaan ja eristää alueen.

– Alue merkitään tilapäisesti Puolustusvoimien käyttöön raivaamistyön ajaksi. Alue eristetään nauhoin viikonlopun aikana, ja alueen läheisyydessä parkissa oleville autoille on annettu siirtokehotus. Liikenne ohjataan alueen ohi, eikä raivaamisesta aiheudu vaaraa ulkopuolisille, tiedotteessa listataan.

Riihimäen Jokikylässä oleva alue rajautuu siten, että sen reunoilla ovat rautatie, Siltakatu, Kanavapolku ja Vantaanjoki.

Työn etenemisestä tiedotetaan tarvittaessa, ja alueen läheisyydessä olevien turvallisuus varmistetaan poliisin mukaan joka tilanteessa.  

Lue myös:

    Uusimmat