Mainos

Rice aloitti Lähi-idän kierroksensa Egyptistä

Ricen matkan tarkoituksena on patistella Lähi-idän maiden johtoa tukemaan Yhdysvaltain ja muiden länsimaiden politiikkaa Iranin ja palestiinalaisten vaalit voittaneen Hamas-järjestön kohtelussa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice aloitti tänään viisipäiväisen Lähi-idän-vierailunsa Egyptistä. Hän käy matkansa aikana myös Saudi-Arabiassa ja Arabiemiraateissa.

Ricen matkan tarkoituksena on patistella maiden johtoa tukemaan Yhdysvaltain ja muiden länsimaiden politiikkaa Iranin ja palestiinalaisten vaalit voittaneen Hamas-järjestön kohtelussa.

Rice yrittää saada tukea Iranin eristämiselle ydinohjelmakiistan takia ja sanktioiden asettamiselle maata vastaan YK:n turvallisuusneuvostossa.

Rice haluaa myös kaikki mahdolliset liittolaismaat painostamaan palestiinalaisjärjestö Hamasia, jotta se suostuisi luopumaan väkivallasta ja tunnustamaan Israelin valtion. Rice aikoo vedota maltillisten arabimaiden johtajiin, jotta nämä lopettaisivat palestiinalaishallinnon avustamisen.

Kairossa Rice tapasi Egyptin tiedustelupalvelun johtajan Omar Suleimanin, joka on toiminut välittäjänä palestiinalaishallinnon ja äärijärjestöjen välillä. Presidentti Hosni Mubarakin Rice tapaa huomenna.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.