Vankilaviranomaiset: Aleksei Navalnyi on kuollut

Navalnyi on kuollut 1:56
Putinin hallinnon merkittävin haastaja Navalnyi on kuollut.

Aleksei Navalnyi on kuollut, kertoo Reuters. 

Vangittu venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, 47, on kuollut, kertoo Jamalin Nenetsien alueella toimivan vankileirin vankilaviranomainen. Vankileiri sijaitsee Siperiassa Venäjällä. 

– Navalnyi tuli huonovointiseksi kävelyn jälkeen. Sitten hän menetti lähes heti tajuntansa. Lääkintähenkilöstö saapui välittömästi ja paikalle soitettiin ambulanssiryhmä. Elvytys ei tuottanut positiivista tulosta. Ensihoitajat vahvistivat vangin kuoleman. Kuolinsyytä selvitetään, sanottiin Venäjän vankilaviranomaisten lausunnossa.

Navalnyin lehdistösihteeri kertoo Reutersille, että hän ei ole saanut vahvistusta Navalnyin kuolemasta.

Venäjän presidentille Vladimir Putinille on kerrottu Navalnyin kuolemasta, kertoo Kremlin edustaja. Navalnyia on pidetty yhtenä Putinin merkittävimmistä poliittisista vastustajista.

Navalnyi kärsi Venäjällä 19 vuoden vankeustuomiota, jota on syytetty poliittiseksi. Tuomiossa häntä syytettiin muun muassa ääriliikkeen perustamisesta ja rahoittamisesta sekä julkisesta yllyttämisestä ääriliikehdintään. 

Joulukuun lopussa kerrottiin, että Navalnyi oli siirretty Venäjän pohjoisosassa sijaitsevaan IK-3-rangaistussiirtolaan. Hän oli aikaisemmin vangittuna IK-6-vankilassa Vladimirin alueella.

Lue myös:

    Uusimmat