Mainos

Reuters ja Sting käräjillä domain-nimistä

YK:n sovittelutuomarit ovat hyväksyneet uutistoimisto Reutersin valituksen iranilaisesta Global Net 2000 -yhtiöstä, joka oli varannut itselleen viisi eri Reutersin nimeä muistuttavaa Internet-osoitetta. Reuters jätti valituksen toukokuussa WIPO:lle (World Intellectual Property Organisation), joka on mm. tekijänoikeuskiistoihin erikoistunut YK:n elin.

Teheranissa sijaitseva yritys oli rekisteröinyt itselleen viisi eri osoitetta: www.wwwreuters.com, www.reters.com, www.ruters.com, www.reuers.com sekä www.reutersnews.com. YK:n asiasta päättäneen osaston mukaan nämä www-osoitteet olivat identtisiä tai lähes samankaltaisia Reutersin nimeen verrattuna,eikä yrityksellä ollut esittää todisteita lailliseen omistusvaltaan.

Reuters on maailman suurin kansainvälinen uutistoimisto, ja se omistaa tällä hetkellä osoitteet www.reuters.com, www.reuters.net sekä www.reuters.org.

WIPO auttaa sovittelutoimellaan firmoja ja yksityishenkilöitä välttämään kalliita oikeudenkäyntikuluja. Tähän mennessä ovat käyttöoikeuden nimiinsä WIPO:n päätöksillä voittaneet mm. Nike, Microsoft sekä näyttelijä Julia Roberts. WIPO:n toiminta käynnistyi joulukuussa, jonka jälkeen se on saanut ratkottavakseen 817 tapausta. Päätöksiä WIPO on antanut kaikkiaan 316, joista 81 prosenttia on koitunut Internet-osoitteiden varaajien kohtaloksi.

Stingille tappio sting.org -kiistassa

Maailmankuulu poptähti Sting sai kokea, etteivät kaikki WIPO:n tuomiot kuitenkaan päädy kantelijan hyväksi. WIPO ei myöntänyt Stingille oikeutta www.sting.org-osoitteeseen, jonka oli jo ehtinyt rekisteröidä itselleen yhdysvaltalainen Michael Urvan.

WIPOn mukaan Sting ei voinut osoittaa, että englanninkielessä yleisluontoiseksi sanaksi tulkittu "Sting" oli rekisteröity petollisissa aikeissa. Tosin tähden asianajajien mukaan Urvan olisi tarjonnut osoitetta myyntiin 25 000 dollarilla eli noin 160 000 Suomen markalla. Todisteet kuitenkin puuttuivat. Urvan myös kiisti väittämän ja sanoi hankkineensa osoitteen pelkästään hyvässä tarkoituksessa.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.