Reserviupseeriliitto kannattaa Leopard-vaunujen lähettämistä Ukrainaan

Vieraana tuore puolustusministeri Mikko Savola 9:40
Videolla puolustusministeri Savola kommentoi Leopard-asiaa.

Suomen Reserviupseeriliitto (RUL) kannattaa Ukrainalle annettavan sotilaallisen tuen laajentamista uusilla länsimaisilla asejärjestelmillä ja kalustolla.

RUL:n mukaan tähän lukeutuvat myös Leopard-panssarivaunut tuki- ja huoltojärjestelmineen, sekä näiden käyttöön suunnattu koulutus.

– Laajennettu tuki lisää Ukrainan puolustuskykyä ja vahvistaa oleellisesti kykyä vapauttaa Venäjän miehittämiä alueita. Tätä sotilaallista tukea on luontevaa toteuttaa eurooppalaisena ja kansainvälisenä yhteistyönä, kertoo Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Aaro Mäkelä.

Sotilaallisen tuen lisäksi RUL pitää tärkeänä, että valtiot, yritykset, järjestöt ja yksityishenkilöt jatkavat vahvaa humanitaarista tukea sodan keskellä asuville ukrainalaisille.

– Sotilaallisen tuen osalta Puolustusvoimat on paras asiantuntija määrittelemään sellainen kalustollisen ja koulutuksellisen tuen laatu ja määrä, joka tukee Ukrainan taistelua mutta ei oleellisesti heikennä Suomen omaa puolustusvalmiutta, Mäkelä sanoo.

Suomessa muun muassa puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) on sanonut, että Suomen pitäisi lähettää Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja Ukrainaan, jos asiasta syntyy eurooppalainen konsensus. 

Lue myös:

    Uusimmat