Häkkänen MTV Uutisille: Suomen annettava Leopard 2 -panssarivaunuja Ukrainaan, jos tähän Euroopassa laajasti lähdetään

Häkkänen: Suomi voisi antaa Ukrainalle Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja –"Ukrainan momentum on juuri nyt" 2:00
Näin Häkkänen kommentoi panssarivaunukeskustelua.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) sanoo MTV Uutisille, että myös Suomen pitää antaa Ukrainalle Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja, jos tähän lähdetään Euroopassa laajemmin.

Hän sanoo, että tuolloin jokaisen Euroopan maan on jossain määrin osallistuttava, mutta Suomen oma puolustuskyky on ensisijainen.

– Jos Euroopassa käynnistetään yksissä tuumin laajemmin panssarivaunujen antamista Ukrainalle, Suomen kannattaa olla siinä mukana. Tietysti omalla pienellä panoksella, koska meille oma puolustuskyky on Venäjän rajamaana ensisijaista aina, sanoo Häkkänen MTV Uutisille.

Häkkänen sanoo, että monilla eurooppalaisilla mailla on Suomea laajempi kyky antaa panssarikalustoa.

Yhdysvallat ja Saksa toimittavat panssarivaunuja Ukrainaan

Yhdysvallat ilmoitti eilen, että se toimittaa Ukrainaan Bradley-panssarivaunuja ja Saksa Marder-panssarivaunuja. Toissapäivänä myös Ranska ilmoitti antavansa Ukrainalle kevyitä panssaroituja taisteluajoneuvoja.

Häkkänen pitää päätöksiä erittäin merkittävinä.

Saksa on Venäjän hyökkäyssodan aikana suhtautunut nihkeästi panssarivaunujen antamiseen Ukrainalle. Asevientisopimusten vuoksi mikään muukaan maa ei voi antaa järeitä Leopard-vaunuja Ukrainalle, jos Saksa ei tätä hyväksy.

Lue myös:

    Uusimmat