Reserviläisliiton puheenjohtaja komppaa Häkkäsen ehdotusta reservistä lähtemisen estämiseksi: "Kaikki sivuvirrat ohjattava ruotuun"

Huolestuttaako reserviläisliittoa viime aikojen eroamisaalto? 4:02
Reserviläisliiton puheenjohtaja Kari Salmisen mukaan reservistä alkuvuonna eronneiden määrä ei ole ongelma.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Kari Salminen ei katso hyvällä valtion kustantaman koulutuksen hukkaan heittämistä.

Reserviläisliiton puheenjohtaja Kari Salminen on samaa mieltä puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) kanssa siitä, että armeijan reservistä eroaminen tulisi estää oikeudellisin keinoin. Puolustusministeri Häkkäsen kommenteista Kyrönmaa-lehdelle on noussut kohu, ja Häkkänen on pahoitellut sanavalintaansa ”huonona”.

Kari Salminen tukee varauksetta puolustusministerin ehdotusta, siitä että eroaminen olisi estettävä oikeudellisin keinoin.

– Ehdottomasti. Kaikki sivuvirrat on ohjattava ruotuun. Olemme saaneet puolustusvoimien valtion kustantaman koulutuksen ja jos siitä lähdetään lipeämään, ei se ole hyvällä katsottavaa, Salminen sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Salmiselta kysyttiin myös, mitä mieltä hän on väitteistä, että armeijan reservistä eroava on epäisänmaallinen.

– Olen lähestulkoon samaa mieltä, Salminen vastasi.

Puolustusministeri Antti Häkkäsen lausunnoista alkunsa saanut reservistä eroaminen on jatkunut viikonlopun ja alkuviikon aikana. Kaikkiaan alkuvuoden aikana hakemuksia on tullut Siviilipalvelusliiton mukaan jo yli tuhat.

Häkkänen kommentoi kohulausuntoaan Viiden jälkeen -ohjelmassa:

Reservistä on viime aikoina erottu paljon - miten kohulausuntoaan kommentoi nyt puolustusministeri Antti Häkkänen? 5:13

Lue myös:

    Uusimmat