HS: Reservierokohun jutullaan aloittanut Kyrönmaa-lehti hämillään – puolustusministeri Häkkäsen puheissa takinkäännös

Reservistä on viime aikoina erottu paljon - miten kohulausuntoaan kommentoi nyt puolustusministeri Antti Häkkänen? 5:13
Reservistä on viime aikoina erottu paljon - miten kohulausuntoaan MTV:lle kommentoi 6. helmikuuta puolustusministeri Antti Häkkänen?

Lehden pääkirjoituksessa Häkkäsen kritisoidaan muuttaneen puheitaan melkoisesti antamansa haastattelun jälkeen.

Kyrönmaa-lehti on ottanut voimakkaasti kantaa puolustusministeri Antti Häkkäsen (kok.) kommentteihin reserviläisten eroamisen estämisestä, kertoo Helsingin Sanomat.

Häkkänen kertoi viime torstaina Kyrönmaa-lehden haastattelussa etsivänsä oikeudellisia keinoja, jotta Puolustusvoimien reservistä ei pystyisi eroamaan. Hän sanoi lehdelle "etsivänsä pykälät kuntoon" vielä kevään aikana niin, että reservistä "karkaaminen" ei olisi enää mahdollista. Haastattelu käynnisti eroilmoitusten aallon.

Perjantaina Häkkänen sanoi STT:lle, ettei hän ollut tehnyt mitään varsinaista avausta reservistä eroamisen kieltämiseksi. Sittemmin hän on myös myöntänyt, etteivät lehtihaastattelun sanavalinnat olleet onnistuneimpia ja että reserviläisten eroamisen estäminen ei ole valmistelussa.

Asiaa on Häkkäsen mukaan syytä kuitenkin pohtia myöhemmin esimerkiksi puolustusselonteon valmistelun yhteydessä parlamentaarisesti.

Kyrönmaa-lehden pääkirjoituksessa Häkkäsen kerrotaan muuttaneen puheitaan melkoisesti lehdelle antamansa haastattelun jälkeen. Pääkirjoituksessa pohditaan myös, mikä sai Häkkäsen toimimaan niin.

Reserviin kuuluu noin 870 000 suomalaista. Varusmiespalveluksen suorittavia on vuosittain noin 20 000. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 280 000 sotilasta, ja vahvuutta täydennetään tarvittaessa muilla reserviläisillä.

Reservistä eronneet saavat vuoden kuluessa eroilmoituksen jättämisestä määräyksen täydennyspalvelukseen. Sen kesto on nykyisellään viisi päivää.

Puolustusministeri Häkkänen: Reservistä eroamisen estäminen ei ole valmistelussa 1:45
Puolustusministeri Häkkänen MTV:lle 6. helmikuuta: Reservistä eroamisen estäminen ei ole valmistelussa

Lue myös:

    Uusimmat