Häkkäsen kommentit käynnistivät viikonloppuna ennennäkemättömän tungun sivariin

Reservistä on viime aikoina erottu paljon - miten kohulausuntoaan kommentoi nyt puolustusministeri Antti Häkkänen? 5:13
Reservistä on viime aikoina erottu paljon - miten kohulausuntoaan kommentoi nyt puolustusministeri Antti Häkkänen? (Viiden jälkeen 6.2.)

Reserviläisten hakemusmäärät siviilipalveluksen täydennyspalvelukseen jatkuivat korkeana tänäänkin.

Siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen Siviilipalveluskeskuksesta kertoo, että siviilipalvelusvelvolliseksi oli saapunut hakemuksia kello 17.20:een mennessä 83. Lauantain aikana puolestaan 116 ihmistä haki täydennyspalveluskoulutukseen.

Perjantaina hakemuksia tehtiin 293 kappaletta, mikä oli Reijosen arvion mukaan historian suurin yhden päivän lukumäärä.

Reservistä siviilipalvelukseen siirtyminen on kasvanut merkittävästi sen jälkeen, kun puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoi etsivänsä oikeudellisia keinoja, jotta Puolustusvoimien reservistä ei pystyisi eroamaan.

Reijosen ilmoittamien lukujen mukaan torstain ja sunnuntain aikana hakemuksia on tullut 559. Hän arvioi, että sunnuntain jälkeen hakemuksia on koko alkuvuoden aikana saapunut yli 800.

Vertailun vuoksi viime vuonna Puolustusvoimien reservistä erosi noin 1  650 ihmistä.

–  Aavistus on, että toiselle sadalle tämän illan osalta mennään, Reijonen sanoi hieman ennen puolta kuutta.

Erosuma alkoi haastattelusta

Puolustusministeri Häkkänen esitti näkemyksensä reservistä eroamisen estämisestä torstaina Kyrönmaa-lehden haastattelussa. Hän sanoi lehdelle "etsivänsä pykälät kuntoon" vielä kevään aikana niin, että reservistä "karkaaminen" ei olisi enää mahdollista. Perusteluksi Häkkänen kertoi sen, että hän pitää reservistä eroamista epäisänmaallisena.

Perjantaina Häkkänen loivensi kantaansa ja sanoi, ettei ole tehnyt varsinaista avausta asiasta.

Siviilipalveluskeskuksessa pitää Reijosen mukaan pohtia sitä, miten uudet täydennyskoulutukset toteutetaan. Hänen mukaansa kasvanut hakemusmäärä voi edellyttää myös aiempaa suurempaa henkilöstön tarvetta. Siviilipalveluskeskus on hankkinut koulutuksia myös ulkopuolisilta tahoilta.

Reserviläinen poistuu reservistä siviilipalvelusvelvolliseksi, kun Puolustusvoimien aluetoimisto on käsitellyt hakemuksen. Hakijan on sitten käytävä viiden päivän mittainen täydennyspalvelus.

Reijosen mukaan reserviin voi palata ennen täydennyskoulutuksen aloittamista ilmoittamalla siitä Siviilipalveluskeskukselle.

Lue myös:

    Uusimmat