Mainos

Parikymppinen reserviläinen menehtyi Porin prikaatissa – jäi panssariajoneuvon renkaan alle

Vuonna 1994 syntynyt reserviläinen kuoli jäätyään panssariajoneuvon renkaan alle puristuksiin. Onnettomuus tapahtui tänään Säkylässä Porin prikaatissa. Asiasta tiedotti Maavoimat.

Turma sattui Libanoniin lähtevän kriisinhallintajoukon saattueharjoituksessa puoliltapäivin. Porin prikaatin esikuntapäällikkö eversti Tommi Haapala kertoo, että harjoitusjoukko oli onnettomuushetkellä liikkunut jalan panssariajoneuvon rinnalla suoralla asfalttitiellä.

– Toistaiseksi tuntemattomasta syystä yksi harjoitusjoukon jäsenistä joutui kuusirenkaisen Pasin eli XA-185-tyyppisen panssariajoneuvon keskimmäisen renkaan alle, Haapala kertoo.

Haapalan mukaan harjoituksessa oli mukana lääkintähenkilöstöä, joka aloitti ensiavun.

Haapala ei ota kantaa siihen, missä vaiheessa reserviläinen kuoli. Hän ei myöskään kerro tarkemmin, miten uhri jäi puristuksiin.

Onnettomuusalue on eristetty ja poliisi tutkii tapahtumia. Tutkintaa johtavan rikoskomisario Marko Peltosen mukaan asiasta tiedotetaan lisää aikaisintaan huomenna.

– Alkutietojen perusteella tämä vaikuttaa onnettomuudelta. Poliisin tehtävä kuitenkin on selvittää, mitä on tapahtunut, Peltonen sanoo.

Haapala kertoo, että harjoitusjoukolla oli käynnissä rotaatiokoulutuksen kolmas viikko. Ensi viikko on viimeinen, ja tämän jälkeen joukon on määrä lähteä Libanoniin.

Harjoitukset keskeytettiin heti onnettomuuden jälkeen ja paikalla olleille aloitettiin kriisituki. Harjoituksissa oli Haapalan mukaan mukana muutamia kymmeniä ihmisiä.
Uhrin omaisille on ilmoitettu tapahtuneesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.