Mainos

Republikaanien puoluekokous alkaa tiukkojen turvatoimien varjossa – Amnesty lähettää tarkkailijoita

Yhdysvaltojen republikaanipuolueen puoluekokous alkaa tänään Clevelandissa Ohiossa.

Kokouksen odotetaan nimittävän miljardööri Donald Trumpin puolueen ehdokkaaksi marraskuun presidentinvaaleissa.

Turvatoimet nelipäiväisen kokouksen ympärillä ovat erittäin tiukat. Turvallisuushuolia ovat lisänneet viimeaikaiset poliisiampumiset ja niiden kirvoittamat mielenosoitukset Yhdysvalloissa sekä Nizzan viimeviikkoinen terrori-isku.

Kaupunkiin odotetaan myös runsaasti Trumpia vastustavia mielenosoittajia. Ensimmäinen, parisataa osanottajaa kerännyt protesti järjestettiin jo eilen.

Clevelandin poliisipäällikön Calvin Williamsin mukaan viranomaisilla on tarvittaessa valmius joukkopidätyksiin. Tuhannet poliisit valvovat järjestystä, helikopterit partioivat taivaalla ja kaupungin keskustan kaduille on pystytetty esteitä estämään Nizzan rekkaiskun kaltaiset hyökkäykset.

1:56

Amnesty lähettää ihmisoikeustarkkailijoita

Eilen Clevelandin suurimman poliisijärjestön johtaja ehdotti, että Ohiossa kiellettäisiin tilapäisesti aseiden kantaminen julkisella paikalla. 

Osavaltion laki sallii luvallisten aseiden kantamisen julkisella paikalla. Poliisijärjestön johtajan Stephen Loomisin mukaan laki pitäisi laittaa jäihin republikaanien kokouksen ajaksi.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International aikoo ensi kertaa lähettää ihmisoikeustarkkailijoitaan seuraamaan pääpuolueiden puoluekokouksia.

Järjestö on huolissaan viranomaisten mahdollisista ylilyönneistä sekä siitä, että ihmisten oikeutta mielenosoituksiin yritetään rajoittaa.

– Olemme nähneet viime vuosina ja erityisesti viime kuukausina tapauksia, joissa lainvalvojat ovat rajoittaneet ihmisten perusihmisoikeutta lähteä kaduille ja kertoa mielipiteensä. Tässä asenneilmastossa koemme, että on todella tarpeen lähettää riippumattomia, koulutettuja tarkkailijoita todistamaan väärinkäytöksiä ja suojelemaan ihmisten kokoontumisvapautta, järjestön edustaja Eric Ferrero sanoi CNN:lle. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.