Renault-Nissanin johtaja: "Pahin on ohi"

Euroopan automarkkinoiden kutistuminen on pysähtynyt, sanoo Renault–Nissanin pääjohtaja Carlos Ghosn.

Frankfurtin autonäyttelyssä puhuneen Ghosnin mukaan yksityisten markkina-analyytikkojen tutkimukset tukevat Renault–Nissanin omia analyysejä, joiden mukaan käytettyjen autojen hinnat nousevat vilkastuneilla käytettyjen autojen markkinoilla ja uudet autot ovat alkaneet tehdä paremmin kauppansa.

– Kaikki merkit viittaavat laskukauden päättyneen. Uskomme, että uusien autojen myynti kasvaa yhdestä kahteen prosenttia vuodessa seuraavan muutaman vuoden ajan, Ghosn sanoi.

Euroopan automarkkinat kutistuivat seitsemällä prosentilla vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana, mutta vuoden lopulla kaupan lasketaan käyvän niin, että koko vuoden laskuksi jää viisi prosenttia. Vuodesta 2014 Ghosn povaa taas positiivista.

– Pahin on ohi. Markkinat eivät kuitenkaan kasva merkittävästi, ennen kuin ihmisten usko kulutusmahdollisuuksiinsa palaa ennalleen. Euroopan hallitusten pitäisi nyt näyttää, että ne tukevat kasvua.

Ghosnin mukaan parhaat kasvun mahdollisuudet ovat Yhdysvalloissa, Intiassa ja Venäjällä, kun taas Japanissa, Brasiliassa ja Indonesiassa näkymät ovat heikoimmat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja