Remu kertoo sisustusfilosofiastaan: "Sun hima on sun sielu"

Asuntomessuilla Jyväskylässä alkoi eilen hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa Remu Aaltosen sisustaman kohteen yläkerran kalusteet sekä kohteessa olevat valokuvanäyttelyn teokset huutokaupataan. Tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Elämän lanka -nimisen kohteen yläkerran sisustus on muusikko Remu Aaltosen käsialaa, ja se on toteutettu hänen makunsa mukaisesti. Remun valitsemat kalusteet ovat pääosin antiikkia ja muistuttavat tyyliltään läheisesti Remun oman kodin sisustusta. Sisustus koostuu persoonallisista huonekaluista, kuten piirongeista, yöpöydistä ja itämaisista laatumatoista.

– Jyväskylän kämppään mä olen valinnut vanhoja, mutta samalla ajattomia huonekaluja. Esimerkiksi sängyssä pitää olla kokoa, ettei putoa unissaan lattialle, mutta lisäksi joku jippo, joku jännä yksityiskohta, mikä tekee siitä kiinnostavan. Sängyn pitää olla kunnon puusta rakennettu, eikä mitään vaneria ja kakkosnelosta lomittain liimattuna, Remu perustelee.

– Ja tietysti kliffoja tauluja tai jotain hienoja esineitä, ikoneita tai peilejä tai jotain seinille, niistä mä diggaan. Ja sitten jotain snadia rekvisiittaa ympäri luukkua, jänniä taide-esineitä jonnekin piirongin kulmalle tai takan kulmalle koristeeksi ja virikkeeksi, hän jatkaa.

Remun mielestä koti on turvapaikka, jossa ihmisen pitäisi viihtyä. Itse muusikko pitää vanhasta tavarasta, jossa on tunnetta ja näkyy elämän maku ja vuosien patina.

– Olen monesti aikaisemminkin sanonut, kun joku on kysynyt multa sisustuskuvioista, että sun hima on sun sielu.

Huonekalujen lisäksi huutokaupassa voi huutaa myös Henrik Schüttin Hurriganes-aiheisen valokuvanäyttelyn teoksia. Muoti- ja rock-valokuvaajana tunnettu Schütt on taltioitunut Hurriganesin edesottamuksia 13 vuoden ajan ja nyt niistä kootusta näyttelystä on mahdollisuus huutaa itselleen ainutlaatuisia kehystettyjä valokuvia.

Kohteet voit katsoa täältä.

Lähde: Suomen Asuntomessut

Lue myös:

    Uusimmat