Remonttimies teki uskomattoman löydön – unohdettu rahasaalis piilossa helsinkiläisessä vessassa

Remonttimies Esa Kyntäjä teki maanantaina poikkeuksellisen löydön helsinkiläisen asunnon ilmanvaihtohormista.

Kyntäjä oli puhdistamassa vessan ilmanvaihtohormia Helsingin kantakaupungissa sijaitsevassa asunnossa, kun hänen kätensä tarttui johonkin.

– Sieltä löytyi sellainen muovinen paketti. Otin paketin käteen ja ajattelin, että onko siinä huumetta vai mitä. Sitten mietin, että tässähän voisi olla rahaa, Kyntäjä kertoo MTV Uutisille.

Ja rahaa siinä olikin, noin sadan setelin nippu 500 markan seteleitä eli yhteensä noin 50 000 markkaa käärittynä kahteen muovipussiin ja paperipussiin. 

– Laitoin rahat ikkunalaudalle, otin kuvia ja soitin heti työnantajalle. Setelit olivat aivan alkuperäisessä kunnossa.

Tämän jälkeen Kyntäjä vei rahat poliisille. 

– Olen toivonut, että löytäisin joskus rahaa niin paljon, ettei tarvitsisi töihin mennä, mutta ei se raha onnea tuo. Ja tässäkin tuli todistettua se, että rahakin voi menettää merkityksensä.

Hormeista löytyy vaikka mitä

Kyntäjä kertoo, että remottihommissa hormeista on löytynyt yhtä sun toista: Huumepiikkejä, dildoja ja mitä sinne kokonsa puolesta mahtuu, Kyntäjä sanoo.

– Ei kannata ihmisten omin päin ruveta tutkimaan.

Kyntäjä on ollut alalla 16 vuotta ja maanantai on hänen uransa poikkeuksellisin päivä.

– En ole ikinä edes nähnyt noin paljon rahaa. Sitten herää kysymys, mitä olisin tehnyt, jos ne olisivat olleet euroja, Kyntäjä nauraa ja sanoo, että siinäkin tapauksessa hän olisi ilmoittanut asiasta poliisille.

– Olisivat kuitenkin päässeet valheen jäljille.

Rahalöydöstä kertoi ensin Iltalehti.

Helsingin Sanomien mukaan suuren rahakätkön löytyminen on harvinaista. Poliisi kertoo lehdelle, että rahat voivat olla peräisin esimerkiksi vanhasta kassakaappimurrosta, koska setelit ovat sileitä, hyvin paketoituja ja saman suuruisia. Rahallista arvoa löydöllä ei ole. 

Juttua korjattu klo 15.17: Rahalöydöstä kertoi ensimmäisenä Iltalehti, ei Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat